[Netflix]One piece live action 海賊王集中資訊討論貼(2) 84個國家排名第一

415 回覆
30 Like 1 Dislike
你講兩PART動畫漫畫仲正
建議可以睇埋
佢係惡龍樂園開打第一下咪雙手插袋起左下飛腳,之後先無再插袋
https://youtu.be/D8AdZdES1eQ?si=0CBfM0fvwedmPFdx&t=29
想問動畫有出過remake? 早期啲集數咁清嘅
點解套嘢冇小八明明以後都有戲份
做得完water seven 都當贏 仲魚人島
可雅公主似John cena 扮女人
小八之後應該係會當好人角色,咁早出之後要洗白
我依家重睇動畫..真心拍到去沙漠就已經好好。
愈後面愈唔知佢可以點拍
Gecko Moria 同隻巨人點拍
就算係漫畫,one piece既高峰係沙鱷魚度,頂盡計埋空島
後面開始膠化真人化唔到啦
Water 7 司法島都好經典。唔拍既話 出robin入團冇意思
沙國空島water7根本缺一不可 如果無左空島 羅賓單野就好奇怪
有無人覺得希路麥普好似夏蘭特
其實真人版拍到頂上最盡

再後就冇咩睇
有左情意結就會好多人追….
不過隊crew維唔維持到咁耐 哈利波特班童星都拍到悶
Sanji打魚人個陣啲招式名好似係法文
Franky係咪搵the rock
但跪地都算係sanji名場面 想佢還原
但電視可以修正番
路飛細路版變咗樣衰力架 其他都幾好
娜美演員真人靚好多
睇到第五集,暫時覺得選角幾好嘅有索隆,克洛船長,路飛呀爺,鷹眼同山治(唔靚仔但係談吐舉止有山治個feel)
紅髮同娜美睇到有啲出戲高比弱得濟

Season 6 easy
Tomorrow studio 高層認為起碼要12季先拍得哂
12季之後Nami嗰演員40幾歲可以做Big Mom啦
ai搞一搞都輕鬆變高清啦
自己最鐘意空島個part 因為空島全部野都好新奇 無限想像力 細個最鐘意loop個幾卷幾次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞