【颱風追擊】2309號熱帶氣旋蘇拉(09W)+2311號熱帶氣旋海葵(10W)+2312號熱帶氣旋鴻雁(11W)#19

1001 回覆
19 Like 8 Dislike
打風不嬲去飲茶㗎啦,放假唔想自己煮
事實
下午1點掛就正路啲
多半日風假都好呀
追撚住首都黎咬
大機行多0.1-0.2,0.3機會應該得兩三成
直頭啦 , 8號冇風,仲衰過洛克
仲係冇風
咁係廢風呀
咁你同你老細講 天文台打唔打8號 我都照番工
酒樓員工真心慘

慶幸冇做過8號波要返既工
溫袋返黎
南掠比正面登陸個威力應該更強?
人人有份
咁你去番工啦ono
得啦得啦 無風個啲今晚再翻來講啦

正常情況而家掛就差唔多 不過今次唔正常
在 13:50 HKT 1/9/2023 的過去十分鐘:

大老山 錄得烈風程度之陣風 (87 公里/小時 - 9 級)
橫瀾島 錄得烈風程度之陣風 (75 公里/小時 - 8 級)
長洲 錄得烈風程度之陣風 (71 公里/小時 - 8 級)
沙洲 錄得強風程度之陣風 (62 公里/小時 - 7 級)
坪洲 錄得強風程度之陣風 (59 公里/小時 - 7 級)
將軍澳 錄得強風程度之陣風 (59 公里/小時 - 7 級)
青洲 錄得強風程度之陣風 (58 公里/小時 - 7 級)
西貢 錄得強風程度之陣風 (54 公里/小時 - 7 級)
南丫島 錄得強風程度之陣風 (54 公里/小時 - 7 級)
啟德 錄得強風程度之陣風 (51 公里/小時 - 6 級)
青衣 錄得強風程度之陣風 (50 公里/小時 - 6 級)
流浮山 錄得強風程度之陣風 (48 公里/小時 - 6 級)
塔門 錄得強風程度之陣風 (48 公里/小時 - 6 級)
北角 錄得強風程度之陣風 (46 公里/小時 - 6 級)
中環碼頭 錄得強風程度之陣風 (45 公里/小時 - 6 級)
赤臘角 錄得強風程度之陣風 (43 公里/小時 - 6 級)
昂坪 錄得強風程度之陣風 (42 公里/小時 - 6 級)

大老山 錄得烈風程度之持續風速 (68 公里/小時 - 8 級)
橫瀾島 錄得強風程度之持續風速 (61 公里/小時 - 7 級)
長洲 錄得強風程度之持續風速 (48 公里/小時 - 6 級)
坪洲 錄得強風程度之持續風速 (46 公里/小時 - 6 級)
青洲 錄得強風程度之持續風速 (46 公里/小時 - 6 級)
沙洲 錄得強風程度之持續風速 (43 公里/小時 - 6 級)
南丫島 錄得強風程度之持續風速 (41 公里/小時 - 6 級)
個風廢到有d 尷
1點掛,d人咪即係3點先返到屋企
到時台長老母又俾人屌
唔得架 而家就要入黎刷存在先
唔好撞咁多陸地,南掠減弱都慢d
其實唔掛都得,原本呢個鐘數D學生已經放晒學,風都仲未到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞