【颱風追擊】2309號熱帶氣旋蘇拉(09W)+2311號熱帶氣旋海葵(10W)+2312號熱帶氣旋鴻雁(11W)#19

1001 回覆
19 Like 8 Dislike
中心結構仲好完整
我以為個師奶飛走咗
認真問,點解要同jma 開兩個一樣post
個風究竟係咪美國佬武器
兩個#19
咩係雙眼𤩹
大老山烈風 大家準備迎接
好似話睇共振頻率?
風壓吹爆好似唔係主因
即係你上下層爆 你同款嘅窗都好大機會
jma開先 綠茶唔知就開咗
有風了
係橫欄島

超級大風
大老山 NNW 66 (F8) | 80 (F9)
橫瀾島 NNW 54 (F7) | 66 (F8)
坪洲 NW 50 (F6) | 67 (F8)
青洲 NW 44 (F6) | 56 (F7)
南丫島 NW 43 (F6) | 53 (F7)
長洲* NW 41 (F6) | 60 (F7)
沙洲 NNW 39 (F5) | 54 (F7)
西貢* NNW 35 (F5) | 58 (F7)
流浮山* NNW 31 (F5) | 41 (F6)
啟德* NW 30 (F5) | 60 (F7)
塔門 NNW 28 (F4) | 42 (F6)
北角 WNW 22 (F4) | 42 (F6)
香港航海學校 N 18 (F3) | 43 (F6)
昂坪 VRB 17 (F3) | 47 (F6)

烈風(1):大老山
烈陣(3):大老山、橫瀾島、坪洲
強風(5):橫瀾島、坪洲、青洲、南丫島、長洲*
強陣(11):青洲、南丫島、長洲*、沙洲、西貢*、流浮山*、啟德*、塔門、北角、香港航海學校、昂坪

強風8中1:長洲(44.0/G66)

風力指數:27.14 (L3, 強勁)
最低氣壓:996.4 (橫瀾島)
如果今日返半日,跟本等於返全日

大把手做埋手頭上既野,唔想同人迫,拖遲幾個鐘走,到時就含包散

天文台今次正確架wo

韓國會受 影響嗎?例如 鴻雁
即係2個風眼定咩
天文台話出現雙眼壁結構
雙眼壁即係咩
韓國會受 影響嗎?例如 鴻雁
強颱特徵之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞