盛智文:港搞夜市須與眾不同 不賣廉價品

329 回覆
95 Like 278 Dislike
當你係遊客行過女人街,廟街呢啲旅遊局推介既地方,大部分係taobo 野但中產價,你就明佢本土既意思
唔會比佢揸旗再攪架嘞,一單由冇變有,二單起死回生。某個特色係忌材架。好以宜家咁掛下名都有機會。
Logic fail
he is talk cheap quality , not cheap price
搵佢做咪好囉
死好命,食正條水啫,嗰段時間,有邊行係唔旺?
你睇佢依家都唔明香港已經撤底改變左,就知佢唔係有料嘅人啦。
500罐鮑魚
但講親夜市 我都係諗起平民地踎嘢
你唔識英文可唔可以打返中文
夜市冇得掃街就只有一種方法可以成功
就係賣春,飛回新地,歌舞妓町
又用返舊屎個套天價賣野呃鄰国唯一遊客買
香港果然嚟嚟去去都無實力靠炒賣發達買樓再發達
支持繼續用淘寶入貨賣天價
再搵pr話係本土懷舊情懷文青野
到時實發發
搵埋呢轉可以移民了
賣樓花
最重要係國安法,打倒外國勢力。
2008年,福布斯首次公佈香港富豪榜,代替以往的大中華富豪榜。其後,每年福布斯都會公佈香港富豪榜。[1]

而在未有排行榜之前,香港首富分別是二戰前的何東、二戰後的勞冕儂,1980年代起便由李嘉誠蟬聯至今。
啱呀 到時夜市應該賣首飾/名牌
一定大把人幫襯
你覺得佢貴所以高質姐 你都戇撚鳩
早排戲棚個d魚蛋夠係遊客區啦 又好唔好食呀柒頭皮
80 蚊炒米粉點會係廉價
林鄭同酒吧有仇,佢最討厭嘅就係夜生活
佢呢啲咪叫識做生意囉

俾啲廢柴攪官一踩一隻腳埋去咪死晒囉邊個靠害邊個做到嘢好易睇
返以色列啦
賣特價品
要引鬼佬就緊係要搞18區gogobar
老實講d club細到hihi ,迫到仆街 ,唔知老蘭有咩咁好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞