[無職轉機]無職轉生 ~到了異世界就拿出真本事~第二季(5)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
老實講,老師可能都未必夠Rudy抽
第一眼睇落淨係諗到呢招
咁你幫佢含
除咗魯迪呢個地球人外係咪重未有人知道無詠唱原理?
我意思係知道原理同時知點解會咁而唔係識做但解釋唔到
睇番D正負皮, 原來呢到風氣係無視劇情, 有囡睇夠意淫就夠
我躝番出去先

為表歉意, 獻上700+套應該係你地心目中頂級 唔悶 既動漫比你地慢慢睇
https://myself-bbs.com/forum-137-1.html
仲以為佢2個有幾不良

點知咁好J
劇情夠又點,唔通直接skip成篇?
一個長篇故事 自然係有啲setup episode
其實都幾唔合理

冇鬥氣嘅rudy > 有鬥氣的上級戰士
你依家就似睇命運石之門頭幾集就屌鬼果班人點解你覺得佢拖?邊一段劇情令你咁諗?定還是劇情發展同你期望有落差所以屌鬼?
睇黎今集要靜雞雞睇
俾屋企人發現實出事
同肌肉魔法使差唔多
明顯建立緊世界觀,寫新人物,寫同舊人既聯繫,咁都叫冇劇情?
都唔知你做乜鳩
依家skip晒日常之後當後面劇情要解釋嘅時候咪又係你所認為嘅拖唔解釋你又唔會理解
人物之間嘅關係圖唔靠日常靠咩?全部skip晒之後睇到一舊雲咁?叫觀眾自己去補小說?
無職不嬲係長篇故事有日常有緊湊嘅時候㗎啦

見你話劇情唔係唔夠又話拖所以你小說黨嚟?
但睇過小說應該知學園篇係重要㗎喎
定你係嗰啲自己睇晒小說知道啲細節一睇動畫就想剩係做戲肉嗰類人?
不如一嘢跳到去打boss啦咁樣應該對你嚟講係最好睇
其實小說都幾多人唔中意大學篇
啲人諗住睇你冒險打怪挑boss
點知你轉個頭走左去讀書做日常溝仔
好似話作者仲因此同讀者開火
利申:我睇小說都曾經覺得幾悶 想快啲去下一幕

但係睇完成套小說就會發現呢篇校園日常好緊要
有承上啟下嘅用途
等緊動畫第二季嘅時候分別重睇左小說嘅校園篇 同埋第一次打開漫畫嚟睇
發現完全冇當初第一次睇書覺得嘅嗰種無聊

而家動畫版仲補充多左一番細節
睇得好過癮
對比第一季真係日常&劇情平衡
第二季D日常明顯佔比多左好多

不過咁多人負評, 證明日常意淫番係多人鍾意睇d 成功由第一季個垃圾平衡變成大家鍾意既模式 係我呢類少眾問題, 唔應該預期佢係主打劇情。應該當無職係男高日常/銀魂果d日常番睇
都未有人屌柒你淨係食負皮都咁大反應
師兄平時多唔多睇戲?
一套劇情片一定會有d冷場黎鋪伏筆
之後既高潮位先會好睇
由頭到都係高潮位既戲除左d爆谷片外
我真係無見過
你介唔介意推薦一套由頭到尾都高潮既劇情片黎睇下?
有咩好屌, 個個人鍾意既野都唔同
我睇正負評唔係睇人鍾唔鍾意我既價值觀
係睇正負評先發現原來咁多人有女/有意淫/日常治癒就夠 (不嬲都知有唔少人追捧後宮番睇囡已經開心)

咁其實都證明間公司好知大多數人要乜。 咁你地主流睇得開心咪得
咁多人解釋點解要做日常又扮睇唔到
死都要屈係因為意淫先負皮你
算啦 佢淨係識單單打打 問佢嘅嘢都冇正面回應
知唔知無職係講人生?你個人生一直高潮到尾?
唔好非黑即白負皮你唔一定係鍾意日常鍾意睇女
你就冇諗過係你自己問題?

利申負皮咗你
你用一季出晒既20幾集同一季出咗7集既比係做乜?
你咁講第一季頭7集都係日常
你憑咩去認定負評你既人就係鐘意意淫?
如果睇呢集劇情你覺得係變左後宮劇既
你理解能力都幾有問題
定你唔知咩係後宮番?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞