[航空]連登飛機膠討論區88

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
Why not
佢地未開返唔代表要讓比人
花花 綠地球一定唔會比星宇開到台港啦
幫人賺錢同所打自己咩
有MFM-TPE做個樣比你睇
JX同BR既market share不知不覺已經變左四六波
同時邊緣埋澳門航空
你就知JX黎到HKG的話對CI/BR既影響都應該唔小
(雖然香港同澳門比,香港係比較多死忠客會搭返自己alliance既機… 呢個對JX會比較不利)
香港其實你夠平就得, 個個都話唔搭廚叉唔搭大媽區
最後咪又係爆

不過JX 就玩精品航空
但精品就多數都係三大聯盟死忠
佢賣得平又影響品牌影像 (佢自己FF 有)
香港梗係睇時間同價錢
CI
BA好似換咗用350同787
之前坐過A380迫到hihi
要打爆長榮唔難
短途收咁貴但唔係多機 又唔係超好服務
GBA HKGTPE loading唔高
ana 出左冬季時間表
nh811 812 29/10之後唔飛?

https://www.anahd.co.jp/group/en/pr/pdf/20230822.pdf

叠埋心水幫襯JAL算
雖然唔排除會改

JAL你整到咁複雜做乜
直接7 round trip算啦
好彩之前sales入左jal無等ana
唔係真係幾甘下

執柒左佢啦
香港人唔係人?
我都岩岩入左JAL
人地sky wider咁有誠意
ANA成田線萬年767
To capture the growing demand, Peach will increase flights on the Kansai-Seoul route to 28 roundtrips per week, and Kansai-Hong Kong to 21 roundtrips per week.
https://www.anahd.co.jp/group/en/pr/pdf/20230822.pdf

Peach KIX 3 daily
時間唔係特別好
加行李就貴到傻
咁既價坐CI/Hx唔好?
公佈左咩時間未?
哇成田都收皮⋯
得返羽田每日1班
812真係咁差咩直情收皮
好彩今年搭咗
之前入左12月ana
打算860去 等859改機票811翻
而家只能夠早d起身去坐859
幫Boeing debug都有排
根本廚叉就冇特色可以突破「加多少少不如坐國泰」嘅心態 獨市port得米子 個 brand image又唔係好 就係得個平字吸引 焗住越做越廉

反而老母就調轉 廉航 model但唔駛靠賣得廉 靚slot獨市都比佢玩哂 未計二三線補貼
7月頭坐來回都坐唔滿767
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞