[航空]連登飛機膠討論區88

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
NH860/JL26冇咩問題,接受到
係NH859/JL29回程早到爆
拎完行李飛的去酒店,瞓返晏啲先出動
C伏玩
FUK其實ok la

1930到FUK
2100正常都出到博多或天神
行到個商場再食屋台再去round one仲好過HND
所以邊度有細則睇
如果HSBC RED 卡可以換Avios
ORD LHR
希望貫到
有無啲專業人士探討下 點解a330neo賣得咁差
Avios 易唔易換?
BA 換JAL 仲易過AsiaMiles
換唔到仲可以自由轉去第個program, e.g. QR
啲人講係開頭差,依幾年啲新機都係咁⋯⋯ 主要原因係好多airline都覺得A330 ceo未係時候退役;同時有啲sector已經比787拎曬;個定位唔太清醒?! 777-8唔賣得都係禁上下原因。
777-8係咪同77w嗰規格太相似
所以唔好賣
反而而家好似回勇 ITA同MH都入A339 然後傳delta想加想
呢堆航空公司嘅共通點都係唔做cargo,亦解釋咗點解亞洲相對上少好多航空公司考慮
唔上唔落,比起779個優勢就係range,同樣size仲有787-10。但ULR呢個market又比A350搶咗個頭,雖然ULR market本身就好細
唔知cx會唔會考慮a330neo呢

最直接replace而家嘅330 就一定係佢

不過見岩岩訂左a321neo 最多都係頂番啲ka線
2100福岡正常冇乜商場可以行啦
不過都好過542 撞正HND peak 2300先出到市區
多返啦,好似E195-E2咁,開頭好似得porter 買,依家好返啲
依加因航啲A330ceo LGW 仲可以飛
因航唔會洗無謂錢啦
同埋A330neo 唔fit因航business model
款機唔夠versatile
想架A350飛短途又得長途又得反正架機嘅LRF點都唔會低
仲未計款機十世都未俾FAA cert到
737-7/10由19年cert到依加都未攪點
cert process黎緊幾年會一直煩住波音
隻機最大問題係MTOW太高
高得濟到一個點佢唔俾Faa當係regional airliner
所以佢係美國啲regional airport嘅landing fee 會高一個tier comparing to E1

仲有唔好唔記得個on9 GTF engine
Branch Hakata Papillon Garden ブランチ 博多パピヨンガーデン收22:00

Yodobashi都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞