[航空]連登飛機膠討論區88

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
PKM公司有話過唔洗俾授權費就用得
大柴應該整番隻啦
No new first class for 777-300ERs.
大柴係咪諗住捱到777X出貨
就將77A改哂做77K
東航算好啦簡簡單單唔算太差

你睇下支那啲官方廣告全部天藍底紅字
再睇下政府啲官方野全部紅底黃字
再睇下你好香港個廣告

佢地根本唔覺得核突
一個無美學無美感既民族
點會有核突兩個字
779真係2025交機先算啦
反而想知359 351幾時換新J
最好順住換
77K>35G>35J咁
用新77K頂35G/J入廠就差唔多
佢地直程好自豪依種設計

睇下TVB就知
印個比家超上去
係咪要779到咗,可以慳油full load飛東岸先可以換359/351 J
贖回係 reduce liability
唔落 P/L
唔柒都冇嘢睇啦 咁多禁片
btw最近發覺AC同WS啲電影 除咗喜劇、動作、劇情等常見分類
仲有一類係畀啲「旗幟鮮明」嘅人士睇
唔知因航有冇
再望下隔離CA
唔知點解機身隻色加上可能疏於清洗機身
次次見到佢地d機都覺得好似好舊咁
起碼要等77w換曬先到A350換啦
暫時未有
國泰:旅客過境香港進出內地需求強勁

國泰航空行政總裁林紹波表示,集團運力已恢復至疫情前近六成,暑假期間訂位表現非常理想。他說,最近內地公布經濟數據較疲弱,內地長途客運恢復趨勢亦較香港緩慢,不過見到仍有很多旅客選擇過境香港進出內地,認為需求仍然強勁,並有望延續至下半年,對前景不太憂慮。集團又指,內地市場貢獻保持健康,十分重視大灣區市場,未來會持續投資,預計內地將繼續成為非常重要收入來源。林紹波提到,截至6月底,集團合計持有225架飛機,只有25架仍然停泊在澳洲,當中18架將於今年底回港,預計到明年首2季,將飛機停泊海外會「變成歷史」。他又說,集團有意透過2017年與空中巴士的協議,在今年9月底或之前行使購買權,購入32架飛機,2029年或之前將會付運,無意考慮租賃飛機。

唔租機 即係之前傳租18架32Q應該係流料?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞