英國銀行討論區3

833 回覆
20 Like 2 Dislike
應該話英國做任何事都無統一政策
除咗hsbc uk外有冇邊間做緊高息定期
gbp / usd

citi uk 點睇
citi uk 係咪得高級戶口服務?
rich
未試開
淨係想同香港砍纜

喺連登講野都要就住就住
想同香港斬就冇難度嘅,除非你本人仲喺香港,咁就要睇離岸戶口 post 而唔係呢個
咁我個人喺英國但主要堆錢仲喺香港嘛
咁上面個 list 揀個開咪得
citi uk 你可以研究下分享我哋知嘅
citi uk IPB年尾都quit retail bank
早排收到email要closure account
追完post 好似santander 幾爽
直接屌打埋人地d 定期
開到喎!可能間間規矩有别
可能同開戶口一樣
每個人開都可能有少少唔同
有無人用santander?

啱啱見到1% cashback (selected bill)

俾gbp3 monthly fee開多個edge saver 7% saving (max gbp 4000)

開埋easy access saver 5.2% (max gbp 250,000)

本身用barclays rainyday先得5.12% max gbp 5000

唔知有冇計錯數/睇漏眼?
經topcashback 條link 開戶口仲有£25 cashback
淨開戶口唔好switch account 住
佢不定期有switch offer
可以等到時再switch 食埋switch offer

想問問開戶拎£25 cashback,係開edge current acc 嗎?開之前是咪要自行開左Easy Access Saver 先?thx
係指明開edge current account,睇完topcashback terms,有冇saver account 應該係冇影響
我仲未收到息
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞