英國銀行討論區3

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
易靈巴 我都睇緊定期 但諗緊點分配

當做600定期,應該點配置好

3間呢d firm 各100 (4-5厘),跟住300 做實體(3-4厘) ,係咪穩陣d?

定其實唔駛咁複雜,轟晒落去呢d 4-5厘,唔做實體?

唔該
Paragon一定要囉左ILR先開到account
咁仆街?
600 又唔係600k
風險嚟講唔過85k 都冇乜需要split
定期/easy access 就視乎個人啦
https://www.paragonbank.co.uk/resources/paragonbank/documents/savings/identity-documents-guide
佢有寫non-UK passport就要prove有ILR
Try過Bno passport都過唔到
600k 呀巴打
啱啱收到Virgin Money email話下個月起我個cash ISA instant 戶口會減利息,想問下有冇息口靚又易開既 1- or 2-year fixed cash ISA 戶口推薦?
Virgin 有個一年定期5.05%息,但只開係現有current account 客戶,但我唔想開多個current account。
我月頭為咗佢個fixed ISA 開咗個current
上面嗰行唔係寫話車牌都得咩

無囉到車牌
Dvla要我寄brp正本比佢
我覺得too risky寧願唔搞
唔該晒易靈巴,已經開左tandem

我個case 當6 mil, 係咪分三間呢d online bank 做算, ~5厘? 諗緊洗唔洗穩陣d 擺舊大既係實體度,不過講緊得4厘,仲要限withdrawal
唔該易靈巴 係咪真係無必要擺落實體度?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞