[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠、亞協及香港隊討論區 (5)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
所以不嬲都好支持對弱隊刷數據
睇下印度
上季榜尾例行公事都吸到好多生客
新球迷狂熱到預早幾個鐘到
香港球場早一兩個鐘先開門,想狂熱都有限度
好籤一樣比人黑
中國唔做作客馬代,搶咗香港第二名出線位
印度主場15場不敗,但你睇下佢打個批對手,係咪真係咁弱先...
東帝汶home未必合格。
睇下自己對同級緬甸坡狗都贏唔到先啦
Pot2未又比香港聯同臺灣四殺
AFC含撚死
而家可以打first round
機會來了
請問pot 3 最後一隊係點分配?
香港0:4
LM
作客飲屎水 殘陣 冇得咁計啦
唔可以作準啦

包括我偶像在內嘅華人球員喺嗰場波都冇哂鬥心

但平時跑動唔多嘅余在言應該係嗰場踢得最好嘅華人
張寶春同列卡度呢兩條友算唔算有教練運,撈唔掂男足仲可以走去遺禍女足
可能到時我們組 pot4兩隊呢
yiufu 我帶香港隊,紀律非常之重要,80%既出席率,有病要睇醫生,所有遲到要交帶,我雖然唔系職業,但我做法比起職業更專業及嚴格,當紀律出現問題,就要正視,就要令全隊,及成個圈都知!有無噤誇,fat哥,阿一咪紀律處分左,但邊個球員無錯過架,錯左,改咪得,改左佢又踢得,fat哥,阿一都有得去亞運,原因佢地系會幫到球隊!
最近一次我帶集訓,因為有一位球員沒有跟定立制度如實報告訓練情況,我即時要求改機票,俾另一位球員後補,我的上司有要求知道事情真相,最後我上司亦認同我的做法是正確,當刻,我即時向全隊公佈事件,亦向該球員球會教練聯絡,亦得到認同,及要當時人向隊球員交代有否事情真確性,而同時我亦提出革扯該球員(原因是第二次違規),但球隊不是我,我需要向助教,龍門教練,隊長及所有球員資訊,我的權力產生不是因為我是主教練,我既權力系因為大家擁護住運動員要公平既制度而產生,最後大家都再給予該球員一次機會,現在該球員完全達標,而能力亦屬於球隊要求,如再次去集訓,機會一樣有,教練及領隊既職責系將問題解決,而唔系不斷令問題再生,本人分享新年時集訓經過,因為有新隊員,大家要引以為戒!
最後我想講,集訓名單出左後,我需要向每一位無份入選球員交代佢地欠缺乜野,我亦同所有球員講,隊波係球員,作為教練既我係需要向所有球員交代所有野,因為隊波唔係屬於我,係屬於球員的!
#向運動員出發
#教練永遠系配角
可能教女足唔upset
似乎最舒服係排名最高的澳門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞