『薪火post』BNO 續期資訊(115) 睇頂置 睇POST名 –– His Britannic Majesty's

711 回覆
18 Like 1 Dislike
push
想請教吓副簽張form入面 有一欄 Employer's name and the address where you work (or if not applicable, private address) 應該要點樣填?
你幫人簽 有返工咪填公司名同地址, 無咪填自己屋企地址
點解仲用舊form 點解唔online簽
佢要我補交文件個地址喺PO box
郵政話PO box唔可以speed post
8月頭寄依家仲未到英國
多數佢收到之後幾耐會收到本新passport?
小急
就係極權我更加要用BNO,有咩事發生,想搵戰狼救命都幾難,電話永世打唔通。古巴、俄羅斯入境都無嘢問,俄羅斯以前煩在辦簽證啫。

同意。 HKID比護照更重要,護照仲可以係外地補領。身份證唔得。
玩嘢都無計啦,鬼叫唔跌咗HKID。
俾你參考一下,你張身份陳述書。
https://blog.ulifestyle.com.hk/article/vinctravel/4110335/%E4%B8%8D%E5%B9%B8%E7%9A%84%E7%B6%93%E9%A9%97-%E6%AD%90%E9%81%8Apassport%E9%81%BA%E5%A4%B1%E5%88%86%E4%BA%AB

辦完證同我地分享下所見所聞。
無身份證可以攞到旅行證?
呢個好似係揸特衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞