Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [3]

662 回覆
1 Like 3 Dislike
有興趣6901,不過睇呢度好似各型號都好易有啲問題
仲有想問下點解好多機得95度無100度?
其實係咪無乜分別?
買左個6920 但唔知點解每次個原水箱未用哂啲水
佢就會tds偏高就出左個換水燈要我換水
咁係咪我永遠都唔會用哂6L水先可以裝新水
廢水嚟,要倒咗佢換新水 說明書有寫
Lol 明白明白
好耐啦,大陸香港都唔係佢自己
有,大部分95最多95,有啲90度都冇,我睇過人測試add6866,出水嗰下真係99.9
其實唔倒都得,因為RO其實已經好安全
i mean 使用上,有咩野真係要夠100度先得?
杯麵、麥皮、中茶……睇吓你個人需要
買左6911L
好好彩又無咩問題
部機好好用,方便
App 好緊要,如果你想有指定溫度,例如75度沖奶
如果連唔到WiFi就無得set
美中不足係d水會彈出
但個人唔係完美主義
都接受到
1-3個月大清一次個水箱就得
Philips水機冇NSF認證都敢用
好多公司都冇去攞去NSF,本身唔賣歐美唔一定攞NSF。每個國家都有當地檢驗機構,日本JIS、美國NSF、台灣CNS。水機又唔啲咩高科技產品,最緊要係睇規格,規格啱有做SRS/BV已經夠,仲唔信咪買一個NSF濾水器,濾完先入機
你話換濾芯?
用緊philips一部最basic的即熱水機, 次次都裝2L 水 (3M 過濾水)
水份自然蒸發, 好多時都見到有水珠係水箱側面同埋個蓋上面
其實膠水箱係咪唔會發霉 因為啲水可能靜止左一星期 (唔係成日飲熱水)
但係飲落無異味
一定會有,霉菌係空氣自然存在,除非水箱有證明可抗霉菌。不過其實唔使擔心,定期洗乾淨水箱就得,因為水用得快,霉菌唔會大量滋生
我想問邊間有送wp4141
謝謝你
等我追下post 或者google下用咩洗先得

因為我驚本身塊"百潔布" 應該重污糟.....
間中用一般洗潔精就得,擔心就特別搵一塊畀佢用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞