Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [3]

898 回覆
1 Like 4 Dislike
我都覺得唔係水煲100度煲一段時間, 唔殺得晒菌

BTW 有無人用ADD8202?
感覺比較實用...UV+即熱
我見manual寫filtration rate係0.13L/min,即係fill滿內水箱境起碼10幾分鐘,當你斟杯水300ml,應該要等差唔多3分鐘先會fil番滿
我買咗,但底部係咁漏水,依家唔知點維修
CS又唔負責直送上去維修個運費
6902 部水機濾水燈長著 可以正常filter 水去水壺但㩒唔到水 有冇人知點攪
有冇師兄大陸機用到app? activate 唔到部機
6921 解決到滴水同有膠味呢兩個問題未?
諗住買返部
用左一星期 暫時冇呢個問題
6920水箱有青苔, 用過檸檬酸但清唔晒, 有無ching有解決方法?
想問6910 既一鍵排空 排完仲有好多水係正常?

我長按85度同300ml
想講生姆有6930應我exclusive..個姐姐話係一樣功能同6920..係水箱尺寸唔同好似係5.4L
出水位太高彈到d水周圍係你地點解決?
買個高啲嘅杯
6920個2個水滴燈長閃但明明有水
filter唔到水,有無計

個飲水機用左5個月就出咁既情況
filter換左3次
5個月換左3次?
想問出水位後面個細洞係放壓位? 最近又開始間中出水時會係洞仔同時漏出黎,之前買左無耐已經整過一次,想問下係咩問題? 自己封左佢得唔得?

因為係office用
每日都最少用4-5個full tank
ADD6815 同ADD6901 有乜分別?

TB仲送多個濾芯...

話說Philips d 機只得95度?

而市面上邊部機顏值最高的? 我貪靚多過功能...
點解好似無乜人用櫥下式
我想換
上網勁少資訊

想買即熱式
最緊要慳位,枱面無地方又唔想擺多部飲水機喺廳
我仲可以揼埋水煲同電熱水煲一舉幾得

睇嚟睇去都係Philips
唔知點解香港唔興,得飛利浦揀
大陸台灣都好多
想問第一次用要倒幾多次水?
倒左2次 斟左出黎d水
好似見到d白點離質 但過一陣就冇了
你地係咪咁?
我都想睇多d資訊 出面又冇地方可以試用下

我見quooker都有 不過貴d
其實95度水係咪都夠
傳統嗰啲電熱水壺有98度
但就無暖水option
用左6915 差唔多兩年
整左2次, 準備喺佢完保養前整多次
電子mon 甩字/ 溫度錯晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞