Philips 飛利浦即熱飲水機 用家請入 [3]

662 回覆
1 Like 3 Dislike
就係6902有55度直出所以想問下有冇人用緊,呢部唔知太新定點好少資料。大陸版好似係ADD6850
收到,唔怪得佢有洗機個制
6920都冇?
好似有水壺嗰啲都冇UV因為射到人有害
我見6902張leaflet寫個水壺有銀離子抗菌,唔知夠唔夠做
飲用要幾多話?
梗係唔夠
有水壼嗰啲自己小心
即係6920/21都唔好買?
我就唔會用囉,佢不斷加純水唔換,仲污糟過普通水
一係你就要勤換,但換純水好浪費
咁你用緊邊部推介下
用返無水壼版本同有UVC咪得
6901/6910/6911/6915
我用緊ADD6910
我見說明書話我濾芯係ADD553
但網上好多都賣ADD550話6910專用
應該買邊隻好
換濾芯去邊度買平
巴打救我 屌 心諗其實真係啱啱好一年 點解咁快又準時地紅色燈我係用白色冇Wi-Fi版 依家要點做 先可以肯定filter根本唔使換
我都諗緊 其實係咪真係使用量咁多我係成日飲水 但計埋我屋企人 都至於咁準時 一年後啱啱好紅色燈掛 今次仲要跳過咗紫色燈 直接紅色衰在我係白色冇Wi-Fi 真係咩都唔知
其實睇你想唔想換
上網睇D師傅夠1年拆左出黎個芯都無乜污糟
Philips都話果個藍紅燈係計時器黎
所以就係睇你想唔想換同信唔信佢
我就覺得可以用多半年
咁巴打應唔應該試下你個招 正常水溫加150 mL 3秒試吓先 如果變唔到藍色就代表要換 但係正常水溫係幾多度
係一定會變到藍色
因為一齊禁呢2個制係reset個timer

禁實呢2個制reset
屌 咁真係好難睇得出喎 無計怪自己柒咗買濕鳩普通版唔該晒巴打
話說頭先幫部6910換濾芯,換左一支落去但係扭唔到卡住左,亦都攞唔到出黎....呢個情況應該點算好😢
不過巴打我琴日 睇過下說明書 見到真係有提及過燈代表濾芯壽命 你可以留意下
佢係個計時器黎 計個膽由第1日開始計夠1年
就算你紅燈換個膽佢都係紅燈 唔識變返藍燈
因為你無reset個timer
個燈根本就無權代表到個膽既壽命 只係提示你夠1年炸
好伏 我完全相信晒心諗邊有可能咁快用盡
睇埋下面更換濾心教學

信唔信係timer就由你決定
我就覺得
正常換芯應該係自動變返藍燈至係
但佢要手動自己reset
即係佢無偵測濾芯壽命功能 靠計時1年或者小於一年既時間提你換芯 賺多你一筆
所以我覺得巴打 你係最清醒嗰個你唔熟嗰部機真係咩都唔知 的確本身換咗一個濾芯 係應該自動重設盞燈
唔應該自己手動再嚟 最大問題好似巴打咁講 Wi-Fi版係睇到個數據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞