等我講下3大地產商而家嘅處境

390 回覆
476 Like 84 Dislike
咩係淨現金,cash 大過liabilities?
大過loan掛
有即熱式
行撚開喇屌你老母
有個傻鳩小學雞煩人地打錯字
我唔捉住佢尼屌?
現實真係有6成人有層供完既私樓

淨低三成人係公屋仔咁連登納入哂呢三成人好合理

個表好似九唔搭八咁
明明兩樣野黎
淨現金都會有%
尼你老母
廢話嚟
咁間間大公司蝕錢都係話但人地仲大把錢喎
唔執笠都唔使討論啦咁
唔係喎 得長實正數咪冇%
你唔撚識廣東話?
大陸lay就死撚開喇屌你老母
可唔可以講下恒大宜家既處境
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210208/bkn-20210208080037919-0208_00842_001.html

其實條數有bug
同埋都已經過左7-8年
仲講6成人
同埋最主要過左兩年既時間去俾人去“出出”入入
都係個句
如果個市好就政府賣地唔洗俾人質低過價
更加唔需要減低按揭成數啦
政府都帶頭講個經濟唔好係要拗既
現實係99%連登傻好層樓仲有起碼20年要供
起初,賣方與經紀都不願接受這個現實,依然繼續唱好後市。直到最近,連發展商都開始面對現實,在開盤時訂價已傾向保守。不但不敢創新高,甚至訂得比之前推出的同類單位還要低。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210208/mobile/bkn-20210208080037919-0208_00842_001.html
6成人供完呢個statement本身就錯

仲有 就算真係6成人供完
淨底嗰3成係供緊樓
係計緊住私樓嗰百幾萬個家庭入面
住公屋嗰啲個pool仲大
高力國際數據顯示,本港4月份整體甲級寫字樓空置率近15%,為2019年水平逾3倍,新加坡4.6%的空置率為高。

報道更舉例指出,中環長江集團中心的空置率約25%,旁邊正在興建的長江集團中心二期也只簽了1名租客;而恒地(012)旗下在建項目The Henderson出租率亦僅為30%。

若按商廈等級劃分,甲級和乙級寫字樓的空置率均為15.1%,按年分別升2.6及2個百分點;兩者均創1998年後新高紀錄,當時空置率分別為15.3%及15.5%。
雖然據聞樓主已幾有錢
但實有班柒頭衝出嚟話你“教老竇屌閪”呢啲
集中d 水貨客去k11 走水貨有無得諗
K11 肯唔肯做水貨城?
公屋真係公屋
2000幾萬 零頭都唔止啦
其實樓主真係智者,地產商應該請教佢點做好
恒地係皮帶哥身上賺嘅,俾曬海航同政苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞