等我講下3大地產商而家嘅處境

390 回覆
476 Like 84 Dislike
如果有人住左之後冧樓,我諗佢地應該可以賠到破產
換三大紅族?
點換都有人上㗎啦
梗係想土生土長嘅人好過外來侵略者
想當年小學生要係佢隔離陪笑
地產只係長和系嘅副業
駁你老母咩小學雞捉打錯字
你又唔諗下咁撚大個連登得你一條傻鳩咁閪煩
When did he say this?
因為招標線係運輸署規劃路線
整埋啲垃圾走線出嚟

54區居民要去轉車站, 但居民又嫌67A 太兜
城巴又無全日服務, 結果都係得啖笑
你想換大陸個班??
師兄係咪做開SME?

有邊間香港發展商(除咗NWD)會用commercial building 借secured loan ?

新地/CK Hut除咗極極極少量construction loan ,全部都clean loan 黎
高息?HIBOR + 100bps叫高息嘅話,咁香港所有公司借緊loan全部都係高息

早排新地先close咗個syn loan 275億?
樓主仲吹佢會無水?會唔會太睇少佢哋嘅實力?
(除咗NWD有少少短期liquidity問題外,核爆都未爆到佢哋

P.s NWD都搵咗幾間bank搞掂了
新世界呢全力示好
三大發展商牛市果期都甩唔少以前農地改建嘅住宅
賺到笑啦
樓價好快跌5成,負資產可以點部署?
https://lih.kg/3443438
你都on9,佢都唔係賣比街外人,賣比爸爸喳
爸爸大大間周大叔傍住,驚閪
你比人洗晒腦都唔知
滿州國就滿州國
唔洗又前又僞
個陣東北日本統治不知發展得幾好
優質天龍人更好
樓主渣住幾層樓唔賣
日日開唱淡post 就係想到價就買多2間
你地仲同佢咁認真分析
其他幾間或者係
但我淨係知笑親誠哥既人之後都係柒到得淡笑..
樓主心諗:
最好樓爆drop to negative, 然後發展商貼錢送樓比我
睇肉完
機場k11
呢兩個項目都玩死佢
依班土生土長為香港做過咩?試舉例說明之?香港高樓價唔係前政府同依班地產商夾手夾腳素做出來?
事實擺在眼前,大陸果班確實入緊黎
睇下中國建築同中海開始起緊機
淡淡真係好撚頂癮
點算好,地產商就嚟輸到仆街
求連登樓淡指點迷津
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞