等我講下3大地產商而家嘅處境

390 回覆
476 Like 84 Dislike
獨市生意啲線都咁差
申請咗廿四小時開工啦,政府批埋

啟德啲居民三更半夜都聽到工程聲
我都想佢賣唔成,$9.15根本係賤價

本來買咗佢收息袋9釐走去租樓 (業主回報1.5釐),仆佢個街
扮鴕鳥好過舖王個仔好大喜功
你講柏傲莊?
起勢咁奶政府, 應該分到d餅仔掛, 係呃 tea 腥概念大花筒啫
起碼肯認內房冧樓死埋你都唔知咩事
師兄你閱讀理解有問題?

下面果句咪解釋左未爆既原因係狂印錢頂住個經濟 銀行又比中共限制住唔比call loan 到頭來中小企咪收皮 大企業咪長期吊氣

你反支反到狂躁症咁 邊夠你玩?
4.5day係咪收咗皮
咩撚嘢叫「臨住」
死文盲
真心請教,點解咁好搵?真係開金礦?
見到城巴中標都知novo land班人做哂棄子
九巴係新界區大佬黎,係新界區規劃路線黎講城巴完全唔係個皮,kmb最賺錢個d路線都係屯元天既長途車
今次竟然比城巴中標就知shk廢鳩事理入面班人
認真問點解有錢都唔搵
我記得恆基買呢兩塊商業地王都係李兆基私人借錢出嚟
私人拎幾百億出嚟好撚癲
人哋當日嘅計劃係成為航天城,打造世界級嘅藝術outlet藝術嘅嘢係無價 唔好講錢
點解誠哥咁西利
大地產商有幾大?夠唔夠Apple Microsoft Tesla nVidia大? 咁係唔係唔可以分析下啲科技股?呢幾間大地產商兩三年前又夠唔夠瑞信大?大間係咪代表會冇事?
死撚開喇傻鳩
已收歸國有
恆基最大獲係孭左兩隻中環商業地,其中美利道個隻預左變第二隻furama,同埋呢幾年壓左好多貨未買,可以話一舖清左當年四叔做亞洲股神個筆

shk 係咁多間投資左內地最多既地產商,由於內地經濟蒸蒸日上,佢地應該係最大贏家。近年佢地買貨唔算積極,所以佢地最似走得甩

CK其實問題係剛剛波老道個200億撻左,呢一下好影響佢cashflow,如果順利交易到,誠哥又再笑到最後。另一個問題係長江中心一二期租賃不似預期。

wheelock一樣孭左唔少貴價貨,呢下睇黃光燿執行力

總結:旺市阿貓阿狗都係地產大亨,一轉角市好易睇到邊條友冇著底褲
連登義工宜家唔只關心小業主
連大地產商都關心埋
死文盲駁五刀就叫人死撚開
撚有錢咩。大陸大把屎
無人講恒隆?好想睇佢仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞