[Goodbye and Thanks Maguire] 曼聯終極FF暨吹水區 [2347]

1001 回覆
8 Like 11 Dislike
見到大家都好唔想要Hojlund/或者覺得Hojlund好貴。大家覺得Valhovic/Ramos等等都比Hojlund. 的確單論現時個人能力,佢地絕對比Hojlund好,但係佢地唔係坦蛇要有支點同能夠參與進攻既中鋒。以上既人都偏向係射手/終結者,未必係現時陣容要既人。
Hojlund 係好貴,合理價係40-50M。除非現時有類似既球員出現,否則用其他唔同類型既球員去比較係沒可比性。
情況有啲似上季買自轉,咁大家就明點解即使貴都係要Hojlund
呢個係太監咩
阿狗個Xhaka咪就係本身做隊長俾人搣柴嗰排無論同球會定球迷都好似鬧得幾僵,係上季叫做贖到罪先同球迷和好番

所以調番轉噉諗,麥龜出得statement其實都係對外講番同球會和平解決「換隊長」呢個問題啦,重要講緊球會官網quote咗原statement
(同埋用”extremely disappointed”去形容件事都唔一定係好evaluative嘅,個人感受嚟講做做吓冇得再做(曼聯)隊長點都會有失落感㗎啦,正路講出嚟就顯得球員都的確會緊張呢個名銜,唔講就反而收收埋埋顯得奇怪
想睇連登仔寫到D咩出黎
坦蛇唔係太監

為曼聯盡心盡力, 憂國憂民

靚仔聯
準備好831一億海龍未
高列巴尼真係傳左好耐好撚勁
真呀, 係炒大鑊應該唔會互出statement了

最慘係睇字唔覺麥龜一定走硬, 叫做解決換隊長問題
同意
仆街有啲似文西
出師未捷_ _ _
用中文理解英文 同用英文理解英文已經好唔同啦
又諗起你句so9係漢文帝
死咬1億丫嘛, 拿坡里都戇撚鳩鳩
知唔知之前傳過個Sesko打成點
我諗要畫公仔畫出腸先得
Extremely disappointed but understand and respect the decision of the manager
如果坦蛇呢一年真係玩政治,佢其實好恐怖,簡直好睇過戲!

首先想講,而家唔係話支持定係反坦,只係想提供另一角度或者深入少少去諗下我地既情況!

由開季幾場果場開始,我就覺得好多野諗唔明,可能好多人會話係坦蛇教得差,但係咁表面既解釋通常都唔能夠滿足我,直至最近有傳佢係唔想有頭4,以致更大機會令老細放手,我諗到比較合埋既結論係佢根本就係要大家唔知佢做乜,"大家"除左係我地球迷,更包括老細,球員同傳媒,但相信只有一個人應該係同佢夾埋,果位係潛在新老細油王爸爸(關於佢之後再講)!

其實唔駛講話前4定無前4,只要曼聯成績唔係咁好,係某d關鍵位令對足球知識貧乏既格狗家族感覺前景麻麻,我估都可以鼓勵到佢地快d走。假設坦蛇真係想整走佢地,咁就深謀遠慮得誇囉!試諗佢係每一步都係計算,最經典係堅持要加入一d放權同埋要多錢先炒得佢既伏筆先保護佢自己。仲有一方面要令球迷(主要係英國果邊)唔會係主場對曼城及打比中失望,但另一方面又要時得時唔得咁令老細摸唔清佢係咪真係"反(玩)"自己,再加埋就係唔俾球員知佢要玩政治以成績作籌碼。

當諗番上年好多人話佢係以朗哥既事玩政治,為要逼格買人,結果得左,對我黎講,如果係真既,其實個功德真係大到不得了,因為而家有目共睹,我地班新球員係各方面係好幾咁多。而家雖然對好多曼迷黎講成績強差人意係夠哂失望,我估坦蛇本身都唔係咁期望,但係當今季真係咁差既時候,我同好多英格蘭既曼迷一樣,認為根本問題係格狗無財力做我地咁有潛力既大球會班主。呢樣野相信已經促成潛在老細油爸 (佢係多年ticket holder超級曼迷)、3大曼聯名宿里奧加利仔堅尼同坦蛇走埋同一陣線,為要一齊趕走高安基而合作。

只要諗下坦蛇如果真係一個咁有政治手段既人,同人聯合,又會得到信任,更可以忍辱負重勝出權力鬥爭既時候,唔係好睇過戲咩?如果咩金豬肉葉好睇,呢d都夠勾心鬥角啦!Twists位好似不赦島,真係真的假得了,假的真得了,邊場黎真都唔知,最後只能希望我地同球會可以最終獲益啦!

幾時先可以nananana
娜娜肯定會柒幾鑊金,到時大家會唔會怒屌
一定屌
係咪我講架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞