[Goodbye and Thanks Maguire] 曼聯終極FF暨吹水區 [2347]

1001 回覆
8 Like 11 Dislike
篇嘢擺明曼聯批咗先出, 夾好哂時間叫佢be proud

如果係串鳩球會同坦蛇, 官方更加無可能quote返佢

一定係曼聯同坦蛇唔識英文睇唔出啦
仲要多謝領隊唔俾佢做隊長
可能英文唔好,真心唔明佢篇野有咩問題
會唔會到佢離隊出statement 都要比人屌
咁咪就係佢用字PR唔好睇囉
咩「只係程度上嘅唔同」 程度上有唔同就已經有唔同理解 唔同語氣演譯到出嚟
你同人道歉講 對唔住呀 同 對唔住喎 會唔會只係程度上既唔同 用字上唔同咁簡單
鬼佬都唔識英文
曼區手足先係native speaker
你樓上先話 extremely = 好
你咪慢慢理解囉, 總之而家球會支持佢篇嘢

全世界得你一個識英文, 曼聯坦蛇俾佢暗串都唔知照quote
坦蛇啲荷蘭佬英文係差少少
中醫同搜查官2個英國人都話extremely 過份左wo
一個英國踢波一個英國攝影師都唔信
琴晚成堆twitter鬼佬屌 又變咗鬼佬一律讚
你都on9
佢由頭到尾都係文字
而且無中文所謂語氣助語詞,得形容詞
我可以喊住講極度失望,亦都可以閪住面講失望
你係唔識中文定唔識英文
咁又唔係得我一個識英文 只少琴晚曼區都一堆人講過extremely係咩意思
夜仔你聽咁能多yt 9upper
話撚咗twitter一半一半, 更多係反曼/假曼講反話
邊有全屌
睇狗竇表演仲好睇過個轉會窗喇
兼聽則明
偏信則闇
就係因為英文冇助語詞先會每一個字都可以演譯出唔同意思囉...
所以咪答緊你句乜撚嘢「只係程度上嘅唔同」
ching明明話只係好失望 點解而家又識講極度失望
曼聯官方quote佢, 夠哂證明篇嘢無問題
點解要避開呢個point
差前鋒同中場中
算啦唔同人有唔同解讀方法
我地說服唔到佢地,佢地都唔會說服到我地
拗落去冇咩意思
篇statement 第一段講佢同坦蛇開完會被通知被摵柴,佢對領隊呢個決定表示非常失望

第二段多謝球迷
第三段講佢過去三年半做隊長既感想
最後果段就感謝買佢返黎比隊長佢做既蘇蛇

成篇statement 結構完整,formal,其實究竟邊度有問題?

如果因為extremely disappointed 果個字就屌有問題既,即係佢對領隊摵佢柴呢個決定表示失望都唔可以?
上面答咗你係hater既話 對官方篇IG都有唔同理解
只係你覆我「你咪慢慢理解囉, 總之而家球會支持佢篇嘢」
點解要避開呢個呢個演譯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞