[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Geats 44 , 王樣戰隊 20

689 回覆
7 Like 2 Dislike
睇故事簡介,感覺上好幼兒向
KICK THUNDER MACH
打低敵人>從敵人獲取新力量

好典型故事節奏
咁Blade嘅⋯

Geats可以不走嗎
真,應該真係低齡向

長谷川有啲擔心,今年應該回歸單元回
長谷川參與拉打都係5050
係好毛利少少既專業戥腳,特色上真係唔算多
都要睇佢夾咩人,可以同666夾到w同drive,又可以同福田整到ghost同saber

內田做副手都好,但最想係內田夾個有啲特色既主筆,佢做副手補設定

宜家好似兩個戥腳既一齊寫驚係fourze/wizard 2.0,就係好普通既一年
Fourze好過Wizard少少既
我意思情況就會係好普通既一年,可能係某一兩個單元好有記憶,但淨底個40幾集就會唔記得劇情

Fourze點都好啲既,起碼有得睇坂本打戲
隨時又叫翻王小明出黎
放眼睇呢部 有無新一位 類似橘/速水嘅meme出現
又可以估下架電單車生存到幾多集
outsidef聯動 直接重現meme
如果咁都好,有舊設定可以用,補漏拾遺都算係佢地強項
P都係新人今年升做主p
主監督田崎杉原呢?上堀內呢?
我唔想再睇田崎柴崎石田諸田呀
希望可以取代電王PASS集集高空棄車
https://www.facebook.com/jpsfx/posts/pfbid022dYbi7A28yKnQp8My9zpjBHbuscg3YicK1f6x4z4Vwq7JggHkaxcPr9YRLfsMdpBl
尋找101體〈Chemi〉!利用神秘的卡牌〈Gotcha〉地變身!!
〈鍊金術〉是透過不同的組合試圖創造出“金”的技術。
這些神秘的研究之一,也包括人工地創造出“生物”的嘗試。在本作裡,這些實驗在不為人知的情況下成功的現代舞台展開故事。
而《幪面騎士Gotchard》故事關鍵就是鍊金術當中集結最好技術創造出來的〈人工生命體(Monster) Chemi〉。Chemi會是蝗蟲及SL(蒸汽火車)等,模仿存在於這個世上的萬物所創造出來的生命體,數量為101體。他們都被存儲於名為〈Ride Chemi Card〉的卡牌之中。
然而,本應慎重地保管的他們卻從卡牌裡走出來,一下子被釋放了。偶然地被捲進這事件裡的主人公 高中生・一之瀨寶太郎,受託付幪面騎士Gotchard的變身腰帶〈Gotchardriver〉,賦予把被釋放到世上的Chemi回收的使命。
只要Chemi與善良的心產生共鳴,就會成為人類的同伴,可靠的存在。作為證據,就是當寶太郎將Ride Chemi Card插入Gotchardriver,能與Chemi融合變身成幪面騎士Gotchard。
另一方面,Chemi與人類的惡意結合的話,就會誕生出〈怪人・Malgam〉並帶來危險,簡直就是擁有著善與惡,表裏一體的性質。
寶太郎的口頭禪是「Gotcha!」。這是帶有「做到了!」及「捉到了!」意思的英文俚語,不過到底寶太郎能否將101體Chemi全部「Gotcha」!?9月,誰也沒有看過的幪面騎士傳說開幕!
百變小櫻
主角口頭禪就同driver名一樣
今次個"偶然地"最後會唔會又變寶↗生↘永↗夢↘
唔通男主係賢者之石
Mix埋小智
睇簡介都唔吸引, 似會好多日常劇情捉精靈
btw希望做燈神燈到好睇
你睇鎧武之前係咪預佢跳成年舞?
kamen rider 割柒
反而覺得呢啲簡介先可能有驚喜,一開頭睇落唔似兒童向個啲(例如Revice講惡魔)喺現時尺度下肯定寫到唔湯唔水
睇簡介覺得幾好
正面觀望態度( 唯一真係唔想 decade 出現)
樣同設定都OK
錬金術,人工生命都好有趣
at least better than 海洋生物
希望會好睇
(唔好睇的話,女主女角夠靚女大波都得)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞