[大谷翔平可能比人Trade] MLB 2023 討論區 (4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
大谷有時好急鳩揮

左投捉大谷算容易
岩岩入坑睇mlb,美國佬係咪多數迷球員多過隊波? 好似天使咁成績咁柒啲fans好似冇乜野,反而對大谷1hr就興奮過贏波咁
唔係因為天使fans多數為左Trout同大谷先入場
Fans已經屌曬鬼幾十年
你見Big A咁多日本人係因為好多都係為咗睇大谷/魚人
佢打點已經係聯盟第三 美聯第二 仲可以點
美國佬多數支持自己生活/出生既城市球隊
無論幾廢都會撐下
唔會住波士頓無端端做巨人隊球迷
洋基買唔買大谷啊,開天價比天,帶佢返new York,好似Babe Ruth,大谷人氣可以搵好多水
咁如果大谷真係走左,咪會又繼續頹落去?
一般重建期3-4年

二次重建好常見

賣大谷對天使有好處

最慘係Trout
Yankees 傾向FA簽

交易嘅話天使一定想要Vople
如果交易完大谷唔續約係咪可以暑假再玩多次轉會遊戲?
係,所以而家trade我哋叫佢做租用

除非好想今年沖冠or你好有信心續到大谷

所以話半年大谷個價值有限

***MLB冇先簽後換
最極限係咪可以交易完再 free agent 簽返天使?

Aroldis Chapman就係好例子

季前洋基賣比小熊,拎完冠軍FA返洋基
唔知佢想點玩 其實重建得係咪連trout都應該要賣埋呢
除非Trout 叫trade me唔係一定唔賣

例子Joey Votto
之前睇有個球評話賣哂兩個重建,5 年內就可以爭標
講呢句個位叫

David Jeter 係Yankees 傳奇球星

其中一個重點係Trout會換到好多野
GOD CT3 is back
天使唔想賣比我地喎
Neto太心急
等睇大谷cycle輸波
係三壘個教練問題啦 上次對太空人又係咁 叫Escobar跑返home base 跑到一半個波都返到黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞