[大谷翔平可能比人Trade] MLB 2023 討論區 (4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Valdez

No Hit Game
新入坑留名
Welcome 睇大谷
Kike英雄命
早幾星期YouTube 演算我睇大谷同Acuna
之後搵Apple TV Friday night baseball
家陣專注睇金鶯
Wells近幾場走晒樣要落2a重整
金雀係幾好睇

可惜801買唔到ace
今日G Rod生涯代表作
可惜vlad Jr好難解決
隻熊JM9
https://youtu.be/_AUS7Bj9X38
typical Bally Sports enjoyer
美中癲到 美東全員超過佢哋唔係新聞 依家美西4隊都超埋 分區龍頭排喺美聯第10成組齊齊整整排緊10-14
唔怪得manfred咁想擴軍 分組重新打散佢好過

https://twitter.com/JayCuda/status/1686941287793008641?t=lXf67lfs_vTsra9hBC9Wsw&s=19
比藤浪打頭打到敗投
Del咗Central好過
你咁講冇意思,中區以前勁到爆,國東美西廢到喊係咪要打散曬

撞埋一齊重建好小事,中區大部份小城市小球隊出盡奶力先拎到冠軍,明星FA走就真空,而家已經好公平俾小市場有機會入PO
NBA咁分東西算啦
以前咪咁PO打黎打去都係個幾隊
MLB養成咁難,重建快嘅都要3、4年,等到明星出嚟唔靠外卡同中區係咪唔洗入PO,一到期FA就走之後又重建

得1、2個明星又唔可以Carry入PO

水手20年先打到1次Playoffs皇家15年驚奇冠軍,冇錢隊就要靠一大班農場
冇外卡冇中區窮撚隊就永世都唔洗入
nba d小市場都捨得使錢 球隊之間唔會差太遠 特別係新版cba之後 舊版嗰陣都係勇艇特別痴線

守護者嗰d咁嘅payroll 都有得輕鬆爭playoff 變相鼓勵投入低 mlb一定唔想見到 同埋都對其他分區想打拼嘅小球市唔係幾公平 如果講細球市TB, Baltimore嗰D咪仲慘

TB證明咗小球市無論喺咩區都有機會 中區問題係競爭性太低搞到投入唔進取 2020嗰時玩16隊季後賽 玩同區互打 有7隊中區入咗結果全部一輪遊
變32隊之後一係就每邊4組一係就以前咁2組 但應該都唔會令到wc冇咗
美中嚟緊會越嚟越差 賽程大改制之後連遮醜布都冇埋
以前係咁應該係因為得第一嗰隊出到線
所以永遠得最頂嘅隊打playoff

但加咗wc之後 咪多咗好多爆冷
我覺得問題唔係在於分區
呢兩年playoff擴軍 多咗兩個位咪令到以前做硬賣家嘅隊都覺得有得爭下 變咗人人有機會 人人做買家

我覺得如果維持12隊 改做NHL咁樣應該係最佳解法 兩聯盟每邊兩組各8隊 每組前2出線 另外兩張wc不限分區 如果加到14隊咪3張wc 我覺得小球市一樣有得搏 最緊要肯開多d位出嚟
加位我覺得還好
但係中區點到要留,中區個堆冇中區隊打,好快冇fans
TB咪玩幾年就賣晒佢哋一直係咁嘅Mode

Baltimore 畢嬲洗大錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞