[大谷翔平可能比人Trade] MLB 2023 討論區 (4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
大谷心諗
笑死
天使入到季後賽就真係冇天理
支持各隊打爆 等大谷死咗條心下年轉隊
實在太垃圾啦廢天
一個守護神爆炸
一個守護神3k
一局失六分 第8局我竟然覺得天使有機會贏,睇黎我太天真
Estévez投左45局,仲要連上兩日都唔怪得佢

Grichuk個下要守到,失少1分差好遠
連輸7場
好似話天使唔trade大谷之後就連輸
會係佢揀人定人地揀佢?
兩邊都有啦 雖然佢係unicorn但唔代表所有隊都會要佢

1. 合約一定又長又貴 二刀流唔知可以持續健康幾多年
唔係隊隊都有必要又有能力去搏佢有長遠既好表現

2. 簽得佢就預左霸左個dh位 亦都唔係隊隊適合

3. 我自己個人認為佢唔肯休息都係一個問題 我相信天使其實都想佢休息 始終佢傷埋就真係收得檔 但佢都仲堅持要繼續打 其實對球隊黎講唔係好事 特別係如果黎緊要同佢簽長約既球隊都係一個重要既考慮因素
大谷團隊一定傾向5年以上

我唔介意超高薪,但簽太長有好多手尾

EX:如果Bauer簽左長躲會仆街
仲有六人輪值問題,有幾多隊可以Support 到都唔多
唔好推咁快

執一執個post
球團立場一定係咁諗

但大谷團隊以大谷既年紀都應該想有幾長簽幾長

所以d terms有排傾
睇風向 基本上大部份強隊都會肯開10年500m以上嘅約比佢

如果佢唔係好追求最高數字 咁彈性應該會大好多
一年打擊聯盟第一級數/投手都係普通隊ACE級
一年投手聯盟ACE級/打擊都有頂級隊打者級數

就算是但一個都值得讓DH比佢打
暫時睇躲/大都會/教士/遊騎兵 都應該適合
另外巨人/熊仔/水手/洋基/紅襪 都有表達過意願想爭取 其他隊都有但唔詳列了
張育成DFA
竟然會放出黎 做工具人係幾抵屌
而家有邊隊要工具人
金雀又打爆Valdez
得重建隊
都唔意外,4A工具人小聯盟大把
重點係G Rod進步左好多控球好左
K%有30BB%2.7

WRC+係40

TTO都唔係基本上係風扇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞