[大谷翔平可能比人Trade] MLB 2023 討論區 (4)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我仲以為今年係為咗reset tax 下年再衝
如果成真 下年仲簽唔簽大谷
唔買肥佬Lynn啦?
有陣時可能係大谷自己想博盡都唔出奇
宜家全部係starting lineup嘅人係all star break之後差唔多有7成都有.700 OPS以上
https://www.espn.com/mlb/team/stats/_/name/laa/split/182/table/batting/sort/OPS/dir/desc
睇stat唔好睇overall
睇近14/30日好過佢
大谷呢類星基本nevin都冇得揀唔出佢
大谷唔say no基本上bench唔到佢

不過咁 今日咁樣摸腰 抖返2場好啲
睇返最近幾場Nevin都捉得啲SP好實
我諗係今日見到可以百一球完game 1佢先留佢係到投球
呢場完投可以慳牛棚好關鍵
Game 2都出左唔少
咁連操埋作客藍鳥唔睇好
好彩下場有Gio出場,至少可以畀多一兩日Detmers同Canning抖下
仲要好似話第二場教練想大谷抖下但係大谷say no
同意聽日真係抖下好啲
由年頭 WBC 9局救援 就知天使對大谷無Say佢話上就上 佢話抖就抖 ,咁岩大谷唔鍾意抖 咪變左天天谷
睇落似受傷
今日條友係咪癲咗
但大鑊,講到大谷可能會留廢天咁
千祈唔好呀
最近打得唔錯 而打線仲未係完全體
投手又補咗兩個
真係幾適合發夢

棒球抵死在唔係湊幾個巨頭就贏到World Series
如果今年入到季後賽又唔係一輪遊嘅話真係有可能留
大谷打波又唔係為錢
佢亦唔似為咗攞冠軍就組隊嘅人
漫畫主角hard carry一隊中游隊伍攞冠軍幾勵志
冇乜運 輪住傷 傷完又冇態 後備太薄
最多係屌rendon水到老細簽大約
老細黎講算好了肯大灑金錢
其實唔係冇depth
係6月尾7月果陣傷曬啲backup嘅backup
Zach Neto was scratched again with back stiffness.
喺現場 就黎見到大谷 我好緊張
即刻打個hr比你睇
大谷超人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞