[夏天雨季西裝]西裝,皮鞋討論帖(7)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有無巴打做過Coccinella? 有幾個問題:
1. 大概咩價位?網頁價位好似太夢幻
2. 一個禮拜有無可能fit到?

1、響大阪21萬yen起錶(不含稅),但佢地英文好唔得,你最好搵定個識日文既朋友去
2、真係要問佢地,但你唔好預fit一次搞掂

覺得問題係邊

早兩版圍屌包頭西裝嗰啲問題
呢件都差唔得遠

如果想叫佢執
係咪主要執好隻袖同埋背脊
條褲有無問題?

左面褲浪係咪緊,同埋開口做到咁窄?

開口係褲開口定袖?

點解唔直接拎番佢叫佢執

諗住問下大家可以點執先叫佢執嘛

Ricky一定識野過呢度超過9成人
係睇佢肯唔肯認真幫你執姐

覺得問題係邊

呢件都差唔得遠

如果想叫佢執
條褲有無問題?

開口係褲開口定袖?

點解唔直接拎番佢叫佢執

嗯嗯
但係而家出到嚟成品好明顯啦吓嘩

原來db都係咁咋
成班友吹撚到咁大

覺得問題係邊

呢件都差唔得遠

如果想叫佢執
條褲有無問題?

開口係褲開口定袖?

褲同袖都有

褲就我個人想開窄d 嘅
唔關佢地事嘅

就算開窄左都唔應該係咁

原來db都係咁咋
成班友吹撚到咁大

覺得問題係邊

呢件都差唔得遠

如果想叫佢執
條褲有無問題?

開口係褲開口定袖?

褲同袖都有

褲就我個人想開窄d 嘅
唔關佢地事嘅

就算開窄左都唔應該係咁

其實可唔可以講下整體有咩問題?新手想學下野
想請各位俾下意見,究竟tricker值唔值個價,定係cs 性價比好啲
Cs

Trickers

Thx

仲有呢隻

個FEEL差好遠wo
如果你想斯文D CS 好睇D
想粗獷D買TRICKER

同,你想要邊種風格?先唔好睇價錢

我其實三隻都ok,差在值唔值tricker貴一千
想請各位俾下意見,究竟tricker值唔值個價,定係cs 性價比好啲
Cs

Trickers

Thx

Balmoral boot 都幾正

清你隻balmoral boot咩牌子,幾銀
Cs

Trickers

Thx

CS負皮

想請教點解負皮cs, 質素唔得?

如果想叫佢執
條褲有無問題?

開口係褲開口定袖?

點解唔直接拎番佢叫佢執

嗯嗯

我覺得咁講好唔公平
人地連拎番去去都未
又點可以斷言DB唔掂?
大牌至WW陳,甚至Sarvile Row 出品、Ambrossi、Liverano、Panico、Dalcuore、Formosa、cifonelli、Camp de Luca,乃至近年好紅既Kotaro Miyahira都有交出既貨唔靚既情況出現過,有幾出奇?
拎果陣無整好,咪拎番去執囉,又唔係無得執 搞到好似批鬥人咁做乜?
Cs

Trickers

Thx

CS負皮

Last既proportion同皮唔得
Cs

Trickers

Thx

仲有呢隻

個FEEL差好遠wo

其實Tricker outlet有折做緊20% off
Tricker's Outlet extra 20% off.
"From Midnight tonight until Midnight Monday - No coupon needed, 20% will be deducted automatically at the checkout."

如果想叫佢執
條褲有無問題?

開口係褲開口定袖?

點解唔直接拎番佢叫佢執

嗯嗯

我覺得咁講好唔公平
人地連拎番去去都未
又點可以斷言DB唔掂?
大牌至WW陳,甚至Sarvile Row 出品、Ambrossi、Liverano、Panico、Dalcuore、Formosa、cifonelli、Camp de Luca,乃至近年好紅既Kotaro Miyahira都有交出既貨唔靚既情況出現過,有幾出奇?
拎果陣無整好,咪拎番去執囉,又唔係無得執 搞到好似批鬥人咁做乜?

早幾版你先批鬥完包頭
點解你又唔係咁講

我淨係想表示一樣野
你成班友由discuss 玩到連登
永遠就係講到街鋪包生仔
包頭99% 中伏

事實上兩邊 都有機會會伏
我亦都唔覺得靚嘅包頭差過出面
最重要嗰樣
本來都唔撚想出聲
你自己嗰啲one piece collar
咪又係16樓包頭出品

人地新手想玩想試 唔通你叫佢去陳記?
定叫佢去liverano?

開口係褲開口定袖?

點解唔直接拎番佢叫佢執

嗯嗯

我覺得咁講好唔公平
人地連拎番去去都未
又點可以斷言DB唔掂?

講多句
個時套suit 做好左
我話條褲想窄d
佢都話可以隨時拎返去
同埋話第時肥左瘦左都可以返去比佢改
服務算係幾好啦

呢啲係基本 度度都有
Cs

Trickers

Thx

仲有呢隻

個FEEL差好遠wo

Tricker's Outlet extra 20% off.
"From Midnight tonight until Midnight Monday - No coupon needed, 20% will be deducted automatically at the checkout."

我去睇下先
Cs

Trickers

Thx

仲有呢隻

個FEEL差好遠wo

Thx
Cs

Trickers

Thx

CS負皮

Last既proportion同皮唔得

想請問即係無咁襟?

如果想叫佢執
條褲有無問題?

開口係褲開口定袖?

點解唔直接拎番佢叫佢執

嗯嗯

我覺得咁講好唔公平
人地連拎番去去都未
又點可以斷言DB唔掂?

早幾版你先批鬥完包頭
點解你又唔係咁講

我淨係想表示一樣野
你成班友由discuss 玩到連登
永遠就係講到街鋪包生仔
包頭99% 中伏

事實上兩邊 都有機會會伏
我亦都唔覺得靚嘅包頭差過出面
最重要嗰樣
本來都唔撚想出聲
你自己嗰啲one piece collar
咪又係16樓包頭出品

人地新手想玩想試 唔通你叫佢去陳記?
定叫佢去liverano?

我覺得作為新手去街舖出事既機會的確比較細 (當然係講有信譽個D)
起碼中間多一層QC + styling advice
同埋我想玩想試就話OK,但如果真係正經做一套既話就麻煩啦
btw 遲D應該會去 R記整套, let's see how it goes

開口係褲開口定袖?

點解唔直接拎番佢叫佢執

嗯嗯

我覺得咁講好唔公平
人地連拎番去去都未
又點可以斷言DB唔掂?

唔係喎
去舖頭拎貨個陣冇人會做final check咩?
一個新手唔識野 比貴d去舖頭整
整完啦 舖頭又唔主動睇下有冇問題
要個客自己上網搵人幫手睇
拎返去仲要睇佢肯唔肯認真執
如果我係客 一定燥到仆街
好似比舖頭呃你唔識野咁
btw 遲D應該會去 R記整套, let's see how it goes

r 記都係13樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞