連登自貼電腦枱或房#20

445 回覆
8 Like 35 Dislike
買電莖版啦

想請問而家想訂塊板去邊間到訂?
益大木行汁左,西德板FB又話唔做
西德無咪訂德利板
本身用緊ikea uppspel電莖枱
想換咗塊枱面板,100-120cm左右

而家好似無咗西德板,得返德利板,請問有無鋪頭可以訂板同開埋窿?
德利板可以fb直接訂,或者去佢地火炭地鋪,開窿應該加錢就得
另外知唔知道點樣俾窿位置?因為ikea 說明書都無寫😂
窿位置自己度啦,用緊都唔知,其他人點知
再唔係咪送到嚟先自己開窿
有無巴打用緊雙臂Mon架 有咩牌子推介
用緊隻27”同32”
西德板承重如何
諗緊100cm
定130cm上面放個書櫃

主要目標係打做娛樂(歌影視, 遊戲), 工作, 創作既一個平台
覺得砌到張台好似戰機 Console 咁

PC: MAC Book Pro 18 (仲行緊 Intel CPU, 雙 OS, MAC OS Bootcamp 裝 Windows 11)
eGPU: Razer Core Chroma with Nvidia RTX 3060 (玩 3A Game 都夠用)
Mon: Xiaomi 27" Gaming Mon (<$1000, 有 HDR, 超高性價比)
Player: Apple TV 4k (放 Mon 後面, Streaming Netflix/Apple TV用)

Audio Interface: Focusrite Scarlett 8i6 (PC, Guitar, Mic 用 Coaxial 行 24/192 出俾 DAC 去音響系統)
Tablet: (iPad Mini 6, 主要做 CAS audio source , type C 出 DAC)
DAC: SMSL M400 (AK4499 低失真解碼)
Preamp/Headphone Amp: SMSL SP400 (全平衡 THX888 耳擴/前級)
Power Amp: Auratone A2-30 (全平衡純後級擴大)
Speaker: JBL Control X (5 吋低音單元, 中性監聽聲底)
Headphone: Sony M1ST (Hi-Res Certified 鑑聽耳機)

Keyboard/Mouse: Lenovo
Cam: Logitech
VU metre/USB hub: Eleksmaker
上次去
有紙貼住話去隔離鋪
原來係三泰D人自己貼
張檯100cm闊 做個alex drawer會唔會對腳既空間太窄
間房西斜
窗想做書枱,隻mon會唔會曬到壞
間房西斜
做書枱,隻mon會唔會曬到壞
咩枱同鍵盤托?
用control x咁得意
檯: 訂制層板
鍵盤托: 訂制橡木板+鍵盤托軌道
隻驚劇情好唔好的
嚟緊準備買電腦枱
諗住買160cm長*75cm深*3.5cm厚
應該會放一部32吋一部27吋mon
主機會掛枱底吊住
3.5 會唔會承重唔夠?

已經買咗升降枱腳
頭先追post睇話咩德利版冇得買

請問巴打木板仲有咩推介? 隨便一間木行都ok? 會唔會實木好啲(唔知香港仲有冇真實木) ?
三泰好似都係西德板經銷商 其實有咩分別黎緊都想整張枱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞