咁多部高達機體入面,有邊幾部比劇情浪費咗嘅好機體

929 回覆
373 Like 24 Dislike
好勁 G-force超越極限 嘔血
呢支唔係毀滅地球
佢同0079/Z 嗰支差唔多Size, 大約直徑6km
木星係想狙擊地球啲重要城市/設施
順帶破壞地球生態
所以係射唔爆地球的, 最多只係打爛表面
睇佢個on9擺明由第一季到第二季都冇換過把劍 就算幾硬都會斷啦
hk01 抄po 9
月光蝶雖然只係毀滅文明、全開可以去到木星
屌你老母HK01抄po 9
咁其實wing0先係Tallgeese後繼機,只係班博士聲稱冇高達合金整唔到
5部高達係wing0弱化版

epyon係Trieze被軟禁嗰陣用Tallgeese戰鬥資料+高達戰鬥資料+0system+騎士精神整出嚟
水瓶都係Trieze設計,不過好似因為唔夠騎士精神,同"放病毒整停所有MD"太科幻所以冇出到場
Tallgeese2係用Tallgeese零件砌出嚟
Tallgeese3就唔夠Tallgeese零件用砌唔切出戰,戰後俾預防者夾埋epyon設計圖改出嚟

總結,Tallgeese係博士唔理駕駛員安全整出嚟"認真起嚟自己都殺"嘅最強機體
wing0係OZ要求博士設計部唔好整死駕駛員嘅Tallgeese,結果設計咗部駕駛員肉體安全不過會精神死亡嘅機體
而Tallgeese3就係會毀滅駕駛員肉體同精神嘅機體
泰坦斯mk-II
靚過白色好多
做唔成先驅者 就做開路人
屌你呢個已經係故事同機械設定
我係講緊seed 同 seed d嘅初創時期,即係構思同製作階段
文盲麻煩都驗眼
部高達條賓周扯起佐
destiny冇左兩隻手都唔使打落去啦
所有武裝都靠晒兩隻手
俾人斬爆對手早啲安排佢收工都好既
太耐之前睇,可能記錯
鋼鐵七人嗰枝係話計好晒天時地利,射到去地球嗰陣配合自轉公轉,就會大規模鎅唔同地方
印象中拖3 好似無Zero
係, 咪就係我講嘅野
打到爛哂但地球唔會爆
沙煞比
可惜對手係開掛既寶少
我都記得係Wing Zero同艾比安有
拖3係出力太大會整死駕駛員
最後返黎揸gundam 笑到最後
冇零式 但有艾比安系統(即係零式系統)既原型interface
死得好慘
都似 把劍同炮同突擊d色一樣但同衝擊唔同
馬沙雖然成日輸畀阿寶,但係佢可以靠個人魅力救番啲機嘅人氣
屌,睇到又想喊
攞你命三千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞