咁多部高達機體入面,有邊幾部比劇情浪費咗嘅好機體

929 回覆
373 Like 24 Dislike
呢個係我印象深刻嘅機,不過深刻在TV入面佢把刀仔可以切咗DX隻手,但有一幕成把插哂入DX背脊但只係背包爆咗出煙,卡洛無死之餘DX仲行得走得

X係我睇過傷害值最迷嘅嘅作品,有啲兜口兜面硬食幾槍無事,有啲就一槍爆件
你知唔知dx駕駛倉喺邊

反應爐喺邊
我反而覺得切口嘅 表現有啲有趣 邊有可能咁厚
佢地打之前已經見過面,你明知亞斯蘭唔想打就咪鳩斬啦。仲要扮哂野話唔殺人,根本殺得最多係基魔
話說漫畫點解見到係DX後仲有部主角機?
殺人王返黎啦
叢雲劾根本係bug黎
新自護算唔算?用手拆就得
但佢刀都唔短,我知佢個倉係胸上面,但咁嘅長度夠爆部機,即係話之前不斷Show off把刀出力好似好勁,但最後捅唔死人無鬼用

仲有X係有最多中槍畫面嘅作品,但啲威力表現似實彈豆槍多過Beam,得口琴砲,衛星微波砲啲表現似Beam
核反應爐無電<----違反唔會無電的設定到要官方以整備不良幫佢揹鑊
吉爆自由要溫書<----CE73雞神根本被寫到無敵,溫左書都唔代表打得贏
(其實28集已經用炮脈衝避開自由的斬擊,雖然接近係自然反應)
同埋官方已經背左書,雞神尾段係想斬脈衝駕駛艙但都失敗
戰鬥方式<-----只識用兼用卡,同埋路人真最後十幾集明顯已經寫爛左,想睇佢正經同阿斯蘭打就去睇高山版漫畫
另外上面唔記得邊個PO已經有提到Destiny點樣比人無視設定搞到動畫入面發揮唔到應有戰力

好心要黑路人真都拎個腦
唔計被寫爛的部份,佢個性都係抵比人屌,但戰鬥力方面佢先係受害者
不過同樣係千葉自high角色
叢雲劾感覺冇馮恩咁黑人憎

我覺得幾好呀
全世界都要讓佢
好正!好想佢出外傳詳細講其他高達
只可以講,機體性能多2係弱過艾比安同雙龍,佢都好明顯係plan 好要死係戰場嚟消除地球戰意
只係佢比五飛捅果野留白比較多,唔易講

同埋多3明顯比多2強,而且係同時生產嘅,唔計ew 電影戰力膨脹嘅話,托帥好明顯係簡部弱機去送死,順面留部勁嘅比佢挚友日後不時之需用
九龍高達,話曬係冠軍機體竟然出得幾幕
其實我幾中意g reco 個tone,用新時代嘅設定畫uc 世界嘅感覺,d 分鏡水準都仲係度,只係縮咗做半年搞到唔湯唔水
用嚟爆甲做盟主
Gvg 應該要加埋九龍玩爆甲
EXA有一半時間都係睇佢點威已經好cls
你指GX?
GX印象無爆過喎,船長揸

如果你係講初見DX個集,起DX身後個部係當年大戰,船長當時揸嘅GX(二號機),大戰完咗之後回收咗開發DX

X設定入面有提過GX9900有三部(致敬RX78)

一號機就係卡洛同蒂花個部,TV完咗就運用各舊聯邦基地零配新零件收復改良成X三號機(自稱)

二號機就係船長大戰用,最後被打落地球個部

三號機係暫定高達ACE漫畫上「under the moon light」上主角發現嘅X,三號機最初為類似泰坦斯mk2咁嘅配色,連專屬新人類駕駛員連人帶機封印,事後故事發展到主角手上,並改成類似一號機嘅配色,由於出場只有裸機,武器為漫畫特別製造嘅光槍同盾
咪弱智啦,百式只係勁mk2少少
對面又卡碧又鐵奧唔死仲想點
阿寶面對咁既陣容都被屈死
馬反馬沙見阿寶用部垃圾機連打都廢事
佢唔係白痴到追求對等一對一
一早屈機能殺左阿寶
我又覺得未必殺到
呢啲起碼有一集貨仔
風車高達真係值得擁有更多劇情
原先命運係比海涅揸 但早死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞