咁多部高達機體入面,有邊幾部比劇情浪費咗嘅好機體

929 回覆
373 Like 24 Dislike
點解機戰咁鍾意震
呢個就係GX三號機(其實即係TV個部一號機改返原貌但叫三號)
製作人喜好
呢啲先係觀眾想睇既嘢
F91啦
本身預左電影後就接動畫
點知cut撚晒
應該係少數出到MG嘅非人形機體
講緊乜鳩?
劇場版播完都未有mg
反而seed部不知名變形機即出mg
想買家姐

係小形p比個機會佢老人家先有得出呢套野
bamdie只係當佢老害
冇記錯睇返模型同故事設定集,突擊高達係地球軍開發嘅MS,命運高達係札多用脈衝高達用基底,配合DSSD喺觀星者高達開發出嚟光之翼系統改良出嚟架喎。
突擊自由對光之翼都係DSSD技術嚟。
一邊係地球軍科技,一邊係札多班Coordinator嘅黑科技,原則上做後繼機好似有啲牽強
有錯請指正
係咪出黎淨係拆左架廢船果條友

仲要拆唔乾淨跌曬d殘骸落地球

網上偷圖,私心鍾意呢部
一年戰爭秘錄MS Igloo嘅鬥狼

成個一年戰爭秘錄嘅故事都好慘
鬥狼呢部機體如果以近代戰爭嚟講應該算係貼地又實用嘅軍事武器
神龍型啲,之後敗者的榮光個機設都正
W入面人氣最高肯定係wing 、死神、tallgeese
重炮手下一格,sandrock、神龍包尾

但明明神龍根本最有高達個feel

Sandrock 都有班腐女追個駕駛員,神龍件五飛?
鳩鳩下喺度鑽牛角尖
嘩呢部好型!
其實我都唔知點叫
另一個post又話神龍係G果部
雙龍先係張五飛果部shenlong
香港係譯G嗰部做神龍, W 嗰部係雙龍>改完叫雙頭龍
因為無對手安排到俾佢
神龍係比人笑鳩佢咁多年都無出新HG
每年都拎五飛出黎鞭幾次屍
到真係出左新HG又不盡人意
分件分到鳩鳩地
肩甲兩粒珠唔比膠貼都起碼分返兩粒綠色膠啦
記得台仔有拎HG龍神丸改圖笑鳩佢
異靈動畫真係靚
但我成日覺得呢d成個身幾乎都係純白嘅機一出模型/成品唔噴盡陰影嘅話好難靚
Ew 唔係話托帥整多2時同時整埋部多3 比lady keep 住咩
電影版,勁到爆炸
原本港譯叫雙龍, 之後無啦啦跟返台譯做神龍
G嗰隻由神龍變左做天龍
係咪鈴村睇唔過眼幫佢出頭
之後比福田夫婦鳩改劇情玩鳩傻仔真?
連sd ex都唔出就知模型銷量應該唔好得去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞