咁多部高達機體入面,有邊幾部比劇情浪費咗嘅好機體

929 回覆
373 Like 24 Dislike
因為劇情搞到成套野腰斬
重高達
成隻野咁大係要搵個頭黎擋劍
一掌啪死架拜亞蘭啦
巴力吹到高達之王咁
以為會有審判系統果類野
點知得兩把中二劍

風車高達 明明咁型,咁都唔比佢做主角機
珍 吹到改變世界 團長就係信錯佢
仲要係短劍
後面對翼係有槍,但係好似未見過係動畫入面用
笑死
點撚樣做主角, 隻手伸前少少都被風車削斷
其實係d人誤會左,一代駕駛員係靠自己駕駛技術carry部機而唔係因為部機勁,部機只係「玉璽」黎,朱古力攞倒玉璽但冇人承認佢「皇帝」身份
異靈
造型特別切合魔女主題
不過我唔知係咪miss 左定咩
部機突然揸出黎,終於完全體又突然變粒子
前格前格前格charge A
你當人魚高達死架?
套野整到太悶
影相佬部機用電架喎
GM custom和之後的衍生系列。明明可以直接量產,但可惜是後補情節,搞到連邦/泰坦斯後來又用番唔得既量產機,劇情變得奇奇怪怪。
其實一部冇得直接量產的高達,量產完大部分技術都沒有用要大幅弱化,高達的存在實際上是無重要性的,劇情上完全不合理只是給觀眾看的一件大玩具廣告。
打撚到呀真靈魂出竅
前格 特格派
你諗清楚先,又進化又自我再生 又DG細胞 唔係劇情殺根本冇得打

00 劇場版:Raphael Gundam,一出場就自爆咗
仲要斷撚埋
靈魂出竅
我同你相反,我喜歡X多過DX,DX個機設無X咁好美感,整體成個超獸機神咁,X成隻比我似妖精般美麗。

故事最後卡洛同蒂花一齊用返X假三號機(實際係卡洛個部整返支砲改良)環遊世界仲好(呢部X係老婆送㗎嘛,意義重大)

仲有under the moon light個對男女主角同X真三號機一齊生活又一個好故事。
救世
大家都係可變形 上一代aegis夾爆strike真係iconic
你就柒到比基魔削人棍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞