[支持龍哥新作『虎甲人』降世]港漫綜合討論 27

1001 回覆
9 Like 13 Dislike

呢幕小曈求藍夢好出色
藍夢唔肯答應妹子最後要求放棄對付白家, 可以話佢仆街連大話都唔肯講令小曈去得安心啲
但另一方面睇就正因為小曈要死了, 藍夢唔想係呢個時候都呃佢
同佢對待部下一樣, 既當手下係盾牌同為計謀而棄如草芥, 但同時又愛惜手下(電鰻, 瘋牛)
好立體好成功
天道第一次見佢都話佢唔叫人
可以犧牲任何人
但電鰻死果陣又好傷心
小曈生左兩件後天鎖後遺症已經浮現
海虎應該好早就送次左男俾雷文養
喺雷文有力量先有資格講理想嘅思想同對天道崇拜嘅耳濡目染下
咪不擇手段追求力量

諷刺啲係1入面天道只係贏過馬蛇
唔係雷文教壞佢,而係次男太仆街仔只得雷文/天道肯收留佢,地獄第一眼見次男已經唔鐘意次男
調返轉首男亦唔會肯跟住雷文/天道長大,因為佢兩個大人都係自私鬼,得地獄先令首男睇得上眼肯跟佢認佢做老豆
唔關事,海虎小曈早期有自己帶首男次男
點解咁講?因爲海虎講過,自細就偏愛首男,但表面行為就偏愛錫哂次男,成日冷待同責罵首男,攪到次男細個開始心理上已經自私自大
所以自己唔識教仔,唔好怪人地教壞佢
最後要還
頭都俾仔斬落黎
肥佬憎自己老豆
就將兒子憎恨老頭嘅心態寫晒落海虎/黑豹角色度
不過肥佬自己搵到錢後,就做返佢老豆當年對自己嘅行為,對下屬日屌夜吊,當啲下屬狗咁撚,最後眾叛親離
童年陰影有時都幾可怕
最勁嗰幾個過晒
連肥佬十幾廿年最佳拍擋阿架都走,外人都估計到當時海洋入面做得有幾唔開心
當年睇武將鳳凰,睇到佢完
之後睇佢自資出既殺道,見番個畫風感覺好似冇大改變
再望下阿架
後期,阿架走之前,肥佬啲作品雖然質素差左,但整體都不失係一本正常漫畫作品
阿架走左之後,直頭故事垃圾,起稿求其,起字亂黎,畫功實境9流,影印舊圖拼貼,但照出街當啲忠實讀者弱智會照買單。
期期專欄講完打golf,便打飛機,讚話自己作品便會勁到飛起的,故事便會越來越好的。走火入魔到~
海虎動畫講左十幾年先嘔到段幾分鐘既宣傳片
開始睇武神
海虎3 明月有頭威冇尾陣
同佢啲後人一様
肥良自己都話明月係失敗角色
而明月喺武神便會繼續失敗下去矣

精彩, 睇咁耐中外漫畫, 真係無乜可以塑造第二代咁成功
以為白朗收左皮
老袓宗嗰邊ntr未
大帝版小流氓咁就完左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞