[支持龍哥新作『虎甲人』降世]港漫綜合討論 27

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
彬強似開始發老脾搞爛本書
既然點寫都俾人屌俾人笑
一於寫鳩本書等大家攞來抽水算
咁癲
講得真係好中point,小虎唔只夫目前犯,直頭比人帶走條女。老實講,我寧願佢返生豬油後再整死佢,好過整死雪蓮,本書都已經無乜女角,仲要整死佢。本書要咁多麻甩佬做乜,你估個個讀者都係黑虫呀?
龍主係玉記時期都係柒頭黎
係ssl令到佢有番人氣唯一屌既係將佢變做小龍子
彬強就完全on9
變小龍子應該係鋪路做變態反派
同天明做美形惡疫一樣
好過全部倒模式性格
不過算啦,執屎強識閪寫咩
復活左痴油又係行行企企左成年
邊有令佢變返人氣?
鐘英偉當佢係共產黨咁寫,曼德拉效應?
有討論度阿嘛
都係個句,劇情有冇追看性同推進好緊要
杉龍鳩到睇都唔想睇
有討論度同有人氣,兩樣嘢嚟㗎喎
無可否認佢係多戲做,但係唔係好覺佢受歡迎喎
仲要嗰陣時當佢係小丑咁撚,剛愎自用仲要閹咗佢
鄺彬強肯死未?
你老母塊屄闊到可以包返你入去啦
小丑還小丑
龍主係到討論度高 效果正面 多人鍾意唔叫有人氣?
我入錯post定你去錯fb
睇落似臨交手就玩大佢多d
因為鳳奪天真係出得好核突
雖然ssl其他篇埋尾都差
白蓮一役龍主打出身價
我鍾意呀
經典港漫《海虎》宣佈拍真人版 已入選串流平台融資計劃名單 主筆肥良:說出香港原創故事
https://channelchk.com/a/12789

繼港漫《九龍城寨》開拍真人版電影,並由古天樂、林峯等主演後,另一經典港漫、由溫日良(肥良)主創的《海虎》,日前亦公佈會拍成真人劇集版,據肥良創立的海洋漫畫(oceancomics)IG發表消息指,《海虎》真人劇集已成功進入香港電影發展局的串流平台融資計劃的候選名單,並指「希望能夠再進一步,成為經典本地創作的代表,說出香港原創故事。」
成功進入香港電影發展局的串流平台融資計劃候選名單
十劃都未有一撇
冇基頭四我係唔會睇嘅
就算真係拍得成,古天樂張家輝劉青雲邊個CARRY到海虎奧加天道?

伊健有長頭髮但唔夠大隻,黃秋生就可以做泰虹既

可以點選角?
點會選角搵香港人?全部肯定係大陸演員
但香港電影發展局資助,無局限用返香港演員?
呢個真係唔清楚,但係香港演員真係搵唔到邊個啱
係呀,果時好多人都鍾意
全部過半百,就黎搭兩蚊車
佢第一集好似話只係去到復活島之戰
但最好睇係第2部既首男同次男

第1集要成功好收得先
係咪仲會跟呢個電影版設定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞