[支持龍哥新作『虎甲人』降世]港漫綜合討論 27

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
天道:?
所以武神基本上去到正義武男收皮就可以當完咗,最多去到白愁死就可以scut得
諗起月巴後來畫咗本短篇講海虎周圍游嘅嘢
話美國佬養咗幾隻有社民連三子個樣嘅狗
仲有又兜六四殺學生係正確
屌佢老味幫支共舐屎眼到屎都啜埋出嚟

馮志明老師2023最強一擊
《X暴族 超武世紀》
《豪華硬皮版$260》
(超限量150本)
💥超荀優惠$40換購人型立牌一個🎁
(A/B任選,一本换一個/零售價$68)
另有普通版$180/本
《#超勁珍藏~手繪封面版》
$1800~限量38本!暫定10月上旬推出
武神後肥良寫嗰3期嘢就算數啦
藍道天武會算唔到自己有第3個仔
仍生存嘅港漫:

週刊:
新著龍虎門
虎甲人
英雄十八

月刊:
火武耀陽2

連載:
火鳳燎原

唔計一期完果啲 仲有無 請補充
末日戰狼,天安門啲示威者都係暴民,有個角色係天安門屠殺示威者,然後叫自己個名做六四

末日戰狼開頭幾好睇,但之後差到唔想睇落去。肥良係要寫痴線嘢先好睇。
虎甲人9

英雄十八40

一代宗師 洪熙官篇8 (結局)
睇下計唔計埋呢D

不過都唔多幾多
李小龍復刻
龍虎門Z
陽世溝九陽就外傳唔計,落鎖好似係新龍。呀,我明喇,鍾sir 嗰段時期都當外傳,所以都唔計。唔怪得之嗰段時期好好睇啦。
屌,爆咁多石頭高手出來把撚咩,轉頭咪又輸比主角威能之下,嗱,執屎強,今次你個冰火佬打死小虎,真係死嗰隻,唔係要幻覺,我即刻買返書,10本又點話。
龍虎門Z同超霸R都應該計
王小虎明明喺ssl打龍天下之前已經小鷹老妖飛妖幫佢解咗鎖,仲要上咗九陽啟泰,你係咪記錯咗?
明明係鍾英偉時期輕描淡寫咁解決左呢個問題,點解而家仲會有,你呢啲咪就係對人不對事囉
明明ssl有唔少問題,呢度都視若無睹,仲要迫而家主編食死貓咁搞笑
當然而家呢本書係編劇垃圾畫工垃圾既笑話集,但係呢度好多人都對人不對事,明明有啲問題上一手都有,但係就忽略。
例如ssl王伏虎為咗佢個仔嬲到要打東方無敵,都係改咗人物設定,點解而家有之前有,又當睇唔到
鐵五郎自稱練上更強嘅鐵男道結果只係同二間邪神打成平手,都係武功設定出錯,點解而家有之前有,又當睇唔到

仲將一啲其實本身冇嘅嘢屈落而家到,好雙重標準囉
巴打,冷靜啲。我唔係話易天行落既鎖,係重上九陽時每一陽都落鎖,之後日後就有機會上十陽(有既話),唔會控制唔到過勁既火勁,明鏡重叫要慢慢上,唔好心急。

1020(SSL前)

1082(SSL)

係SSL唔理設定,關而家乜事
新超神Z,老馮都出下精裝港漫

虎甲人《草稿✏️鉛畫集》🎉
🪲封面內文鉛筆稿+角色設定
《龍》味十足/100%龍少手筆💪
💥計劃起動~不日推出💥

光頭佬:計劃只出1~3期

一期唔知幾錢呢?🤪
$380?
淨係識負評,唔同意咪回應下囉
SSL固然優點係劇情有追看性,亦都擺脫咗之前嘅套路
但係缺點好明顯,就係為咗劇情故意扭曲角色嘅性格同行為,例如為咗分開東方無敵同王伏虎,扭曲王伏虎嘅性格,東方無敵變咗戀童癖,珍珠為咗火雲邪神獻上兒子

同埋編劇冇溫書,白無涯變咗父子,石黑龍同鐵甲人嘅時間錯誤。老天尊學過萬毒心經等等嘅錯漏事項不斷出現。甚至有大龍頭斷腳下一期冇事。我

有啲問題,其實而家本笑話龍虎門,同之前嗰本SSL都有,我唔係好明點解講到之前嗰本好似毫無瑕疵咁
再重複一次,SSL喺劇情上作出創新呢一點,我好欣賞
只係唔同意佢同而家嗰本比較,冇出現過相同嘅問題。
海虎3 ing
次男死哂2個仔
寶寶
以生命血肉推動爺爺戰神
藍夢明知海虎死左都仲係咁驚佢
可以留意死哂兩個仔之後
次男嘅分鏡表情細節
好多戲放係入面
陰影
唯一一個佢操縱擺佈估計唔到嘅人
一半半
首男跟地獄時已經好正氣又正直
次男跟雷文時都已經係仆街仔一名
應該係奇怪小曈咁善良會教出個仆街仔,真係唔識教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞