泰坦號深海內爆後殘骸打撈上水

384 回覆
77 Like 10 Dislike
有上次親身落過去既記者訪問
同果次expedition 既片

流過流4
真係江華講得太岩

有d人就會比呢d自信人士輕易說服左

輕則跌錢(好似果個比華利山獅子會肥佬騙案)
重則命都冇埋
我自己其實唔介意用新物料去製造,始終科技日新月異。 不過大前提係要經過足夠嘅測試去證明得定唔得。依家連cert都冇即係好多野都係靠估….

佢之前話同spacex一樣咁創新,但起碼spacex會走去谷爆架starship去拎數據搵出咩情況之下就會有危險。
收咁多錢就應該縮短報廢周期,或者有問題就報廢
冇人監管到
其實ceo自己一條友玩你死你賤冇所謂
衣加害埋人

雖然參加者都有責任
今次真係交智商稅

雖然覺得家超講果句野好撚7 kam
佢句野放係呢個環境又岩用
「喂,我地岩岩攪左隻飛機,用新方法砌個翼上去架,物料又平左裝又快左,黎試坐呀,但冇cert架

咁你都去坐既話
今鋪真係交智商稅
我睇新聞見到本身係另一對父子去呢個旅程,不過個仔覺得有危險所以個老豆hold住。之後佢話個ceo約佢賭城見面( 想sell佢去個trip) 但奇怪架飛機停係呢冇咁主要嘅機場,之後問個ceo, 原來架飛機係「實驗性質嘅兩座位飛行器」,個老豆本身都有直升機牌,佢話自己永遠唔會坐喺啲實驗性嘅飛機,嗰刻知道大家對「安全」嘅定義有好大的差異所以最後都唔坐。依家睇返應該係佢地兩人最明智嘅決定⋯⋯
死咗o既動物沒有權益
個老豆心諗
「屌,原來short 既」

呢d一子錯滿盤皆落索既野
重要係命黎既

你叫我坐
重要比25萬美?

Hello???

Disney+有套講重返鐵達尼人地做到水底同水面即時通訊

之前仲咁多人笑鳩其實人無知無腦話無可能4km深水底同到水面通訊
占士金馬倫個隻都得?
人地果d我見好多有cable連住好似

係呢個傻9 CEO話唔想比人係expedition時騷擾
先唔攪(其實可能想cut cost姐屌)
痴撚線CEO
https://youtu.be/1ZTE6Wetty0

大約5:40左右,個老豆提到個ceo坐飛機去賭城約佢見面
睇過Expedition Deep Ocean啲片段就知落深海絕對係玩命人地真係專業團隊但落去個陣都有小問題出現
你亂鳩咁砌其實係等死
之前廣傳嘅implosion模擬唔準確
唔肯定呢條
但你可搵mythbuster tanker crush
個founder同另一個乘客仲話係major engine
幾似前排啲磚家衝晒出嚟話打針有乜乜用物物用咁
自膠
空氣壓縮到 1/350 係錯嘅,急速壓縮嘅空氣溫度會升高,PV = constant 唔成立
應該用絕熱過程公式 PV^γ = constant
當中 γ = 7/2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞