泰國旅遊討論區(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
應該早一個月就有
Bali d 食物唔岩我
反而按摩手勢bali in general 好過泰國
同埋程機長d, 要5小時

唔知點解未有
7月尾冇 反而7月頭有位
準備開kk園站
佢會慢慢放位架
睇左佢兩三個月 6月尾終於book到7月頭嘅日子 好期待呀
咁我日日都望下
如果來回兩個幾鐘咁就可以不了
係街邊啲餐廳應該都有得食
附近是咪無其他野行?
主要都係個seafood market?
入面有超市同乾貨嘅
有Khlong Lat Mayom Floating Market
weekend開
500thb
建議你add佢地個line
你用中文問佢地野佢地會用中文覆
我上次book係早半個月先開
姐係你7月中先book到8月頭
唔危險,不過建議所有行程搭motor
有冇曼谷酒店介紹1000hkd樓下
最好有露台
呢個好似幾正咁又唔洗咁遠
咁都岩行既
早幾日先係曼谷返香港, 玩左5日....今次淨係食+鳩行街(其實千偏一律冇特別)
今次去book咗幾間米豬連餐廳, 事前講又話要book成個月先有位果d....幾特別, 價錢相比香港食真係好抵
最好係咪用citi global wallet?
嗰邊有冇得撳錢?
男人自己一個去哩兩個地方通常都係出火 如果enjoy relax其實又無咩所謂
岩岩番黎香港,未試過個邊禁錢
其實super rich 個匯率最抵!Citibank 個匯率唔太好
曼谷而家啲金魚缸仲抵唔抵玩?
隔離post話Terminal 21分行冇咗ATM
方便嘅得返centralworld有
唔係去開嗰頭都係superich唱錢算
啱啱去完返嚟解答吓:

Terminal 21 隔離,近Asok MRT 2號出口有
同埋 CentralWorld 4樓B區有

要注意citibank喺泰國業務已經比UOB收購咗
所以係要去搵UOB銀行
唔放心就問問佢係咪citi atm

除咗citi atm之外其他atm都要收手續費
我就住嗰頭附近又唔想成日拎住咁多現金所以用
加埋debit card用嚟call grab bolt唔使怕司機唔找比你
又或者要喺MRT打晒蛇餅咁買飛
哈哈 感謝你!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞