泰國旅遊討論區(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
Ok
大便定小便
想問吓jeh o chula係咪可以叫外送到酒店?
我喺Grab度搵唔到間嘢
食過Sirocco

是靚午
喺清邁一定要食泰北菜
好撚正
有冇同好
有!泰北菜同Khao Soi都好正,必食

可以, 用line man 可以叫到
收到
Bookmark 左有時間去食
睇地圖你呢間喺古城區
另外有一間都喺古城叫Baan Lan Dai食物賣相一流啱晒IG打卡
圖入面果間係泰國朋友帶我去食
叫做Huen Muan Jai喺尼曼區好食到扯晒旗
Khao Soi我都鍾意
早幾日試咗Mae Manee喺古城以北
湯底香濃同埋好撚辣我係香濃少辣派
呢間我覺得適合重口味朋友

遲啲去Khao Soi一條街試晒咁多間
最想試Samer Jai勁多人推介
Baan Lan 我之前都有去食
你介紹嗰啲我bookmark定希望快啲再去多次清邁食好鍾意清邁
Khao soi 食過:
Kao Soy Nimman(我覺得一般唔太濃味)
Khao Soi Khun Yai 依間就濃味啲

等你遲啲試埋其他既分享
有冇清邁酒店推介 筆直大概千中
Bookmarked
十二月去
有冇人去過Khlong Lat Mayom 水上市場?同屋企人去伏唔伏
有冇類似吞武里海鮮市場的地方介紹但近市中心/bts附近?見到吞武里好遠
唔伏,有得坐船遊下河幾正
好!見到 amphawa 和 damnoen saduak 太遠
同屋企人第一次去泰國,大家點睇?

Day 1:下午酒店 check in ,行下酒店附近地方,晚上做 massage
Day 2:日頭四面佛 + Chit lom + Siam 商場,下午夜晚有咩地方好去?
Day 3: 日頭 Khlong Lat Mayom Floating Market + 下午 JJ Market + 夜晚有咩地方行?
Day 4: 未諗到有咩地方,有冇建議?
Day 5:大皇官 + 唐人街
Day 6:下午5點走,朝早有咩地方好行?

想問有冇清食過係曼谷既after yum
係咪仲係唔太遊客friendly?
師兄日按有邊間介紹?
有冇人會一個人去旅行
夜晚行下夜市?例如JODD FAIR嗰啲
或者去按下腳?

不過仲有 day 2 day 4 未諗到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞