泰國旅遊討論區(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
Naughty Nuri’s Phuket

Secret Cliff Resort & Restaurant Phuket

Blue Elephant Cooking School & Restaurant Phuket

Torry's Ice Cream

Feelsion Cafe Phuket

Kan Eang at Pier
咁青邁一定唔啱你

我可以揸綿羊四周圍去就冇咁悶
超hea 冇shopping mall 得樹同cafe shop

冇水玩

偽民青野比較多
泰妹都話呢排多左好多印度人同沙地佬過去
lm
未買呀,但係都預計會揀中午落機
見啲水上活動3點半就完,住多晚就可以唔洗趕住走
fine dine應該會試Sorn
雖然唔係泰國 但峇里島完勝布吉 所以近年好少人去
同埋布吉物價喺泰國都算最貴 貴過曼谷 清邁一截
ching 玩咗咩
差唔多5年無去過Bangkok,黎緊準備會去
請教下有無啲咩新野係值得去?

利申:武肺前成日泰國backpack遊,所以比較少stay係Bangkok,多數都係Transit留一日半日
都冇乜其實,係多咗啲市場呀夜市咁
而家一個人去泰國危唔危險
好危險,一落機直達kk園
klook啲芭堤雅水上活動係咪每人玩10分鐘左右?
除左klook kkday預訂, 有冇邊啲網book可以玩耐少少?
布吉有車牌既話建議自駕 佢最大既特色係多外島 其他野其實曼同芭都有 例如老虎王國 燒槍 騎馬呢啲
都仲有一個賣點既 可以試下泰南菜
曼谷包車去華欣
有冇邊間公司推介?
夜市有咩介紹?
之前見有啲又話執左,跟住又開返
都係喬德夜市同城堡夜市,年底喬德夜市租約滿會關,搬返去舊拉差達個位
最好自己去,去碼頭搭船去格蘭島,玩幾耐都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞