泰國旅遊討論區(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
又唔係特別平
淨係買手信嘅話去機場先買都仲得,又唔使逼
Sky bar
本身係諗住搵d有埋TYPE-C同USB port位嘅旅行插蘇,諗住可以帶少個插蘇因為主要都係叉apple野
最尾去咗特賣城搵到個$159 ,2type-c,3usb同埋一個插蘇位嘅旅行插蘇,又幾抵玩
泰國oil massage 90 min 幾錢係正常價?
曼谷
芭堤雅就秒接
係曼谷load幾分鐘都無人接
接左都要等三四個字
隨時等左半個鐘又cut
要揀comfort先正常d
Lmlmlm
布吉邊度唱錢最抵?定係香港找換店換得仲多?
2個女仔黎緊會去布吉
諗住join2日kkday tour + kkday 機場接送, 住芭東 airbnb

想問吓有冇巴打絲打join過tour/kkday 車接送?
O 唔ok?
諗緊好冇自己一個去芭堤雅同曼谷玩一兩個禮拜
不過自己一個去玩啲水上活動好似有啲悶
有無得直出去揼個骨
之前join過klook tour,都ok 正正常常
包接送又包lunch, 又有得浮潛下出下海
算係咁啦
佢本身都會去泰國旅行架
點知答我話取消左機票,條友冇膽到呢....
如果仲有時間research既話可以上網睇睇布吉既tour有咩玩先 再睇下自己想玩咩 之後先睇kkday既tour match唔match自己

因為我之前去布吉做spa嗰陣kkday係布package揀 但啲package無我想做既野 所以我自己直接係官網book左

Kkday無話唔好 至少你感覺上會安心啲 如果你想平啲/彈性啲既其實可以自己當地book都得 但就要記住一定要講價 你可以用kkday既價黎做參考

彈性啲既好處係可能你本身預自己會連續兩日都出tour 但點知你第一日完左攰得滯想第二日抖下先既都仲有得唔book第二日住

基本上所有tour都會停芭東接人 所以唔洗擔心
好多航空公司取消機票唔係免費喎
咁佢即係蝕咗錢
其實佢做乜鳩
日日開幾十個post唱衰泰國做乜撚
好呀 多謝師兄🙏🙏好詳細
想問多唔多地方用到credit card
補充多句 講價唔好怕羞 一黎就50%先 想再狼啲既就30% 個價唔啱就走人去另一間 芭東大把agency 某啲酒店入面都會有agency
曼谷嘅話大概一半半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞