泰國旅遊討論區(9)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
上星期凌晨機排到嘔
住asok附近x2
想問下華欣/曼谷有冇得玩atv
準備飛布吉但未知有咩玩
住南面 有無野玩
出島可以報tour或者自己搭船
揸26去唔同沙灘hea下
夜晚去酒吧街 飲下嘢 落下club Illuzion嗰啲
好耐冇去過曼谷,想問邊d 餐廳 同 夜市 係必去?
好似開左好多新夜市
想問問大家,有沒酒店早餐推薦?要多選擇同高質,有老人家去,佢地好注重呢樣野
都係jodd fair1.0同2.0, jj market
jj market要日頭先多野睇
以前坐國泰先2000
而家睇快運都要2000
而家uo $0機票唔加行李都差唔多成千蚊
行哂
8日最平$38
好多間無哂16日
最後搵到一間 最平$100兩張⋯⋯
呢兩日都話落雨 但琴日夜晚11點先落 今日6點落左一陣咁大把
Carousell $35/8日 開心使用中
局住要行商場
係 今日5點開始落 落到 9點左右先無雨
隊下野 食下草又一日
埃航$1500有找
逢一,三,五有機
布吉租車邊間好?
住南面既話可以去rawai市場食海鮮 但一定要講價 你一黎就講50% 遊客價你預佢報個價俾你既7成左右應該都ok 同埋唔洗一開始揀蜆 蜆呢啲對佢地黎講唔太值錢既野係用黎壓價壓到無得再壓既時候叫佢地送俾你

另外仲有個懸崖餐廳可以去下

至於local tour可以上網睇晒布吉有咩玩再去到當地book都未遲 因為有好多唔同組合 上klook book既話可能唔係樣樣你都啱玩 去到當地先book既話可以行多幾間揀啱package先book 不過記住都要講價
上rentalcars有好多間俾你揀 淨係租過europcar同hertz

唔知關唔關揀咩車事 但hertz租嗰架新好多 europcar嗰架又無後波cam又無sensor 我平時揸開5.5慣左睇後波cam變左唔識預位 泊左兩日先開始慣
第一次去芭提雅 玩3日 一日玩水
仲有兩日有咩好介紹唔玩女既話
搭mini van啦,都係3個鐘左右
建議住多晚,一定要join death railway tour
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞