[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (37) - 3 Years With Red Velvet

1001 回覆
22 Like 3 Dislike

眼鏡好正
熊同龜同房好搞笑

痴線...自從油炸村姑有左日榜名次之後就鬥到難分難解
Heize比油村削左,油村贏左一陣,跟住到buy間乜
然後Heize又過番佢頭
不過啤啤今次個勢真係幾穩,音源keep左差唔多成個月都仲係上位圈
感覺到今次係啤啤更上一層樓既黃金機會
但係sm係上市公司,有哂市場周品牌策略...

好籠統咁講,啤啤其實有少少似一種「大眾化」咗/softened 嘅 f(x)。可惜係$M同YG應該都有某種類近嘅認知:「女團無男團咁好搵」。少時都只係aberration of history,想 $M 出飲奶力去谷啤啤應該都幾難 (何況宜家兩次已經涉咗個頭位)...

又:呢次啤啤同 Heize 兩家啲音源威力真係好犀利...而sorta叉蛋反而好似無咩「天團」威勢。

呢一點我諗留意kpop既人都會同意,每次諗到呢一點都覺得好無奈,不過我覺得啤啤似係下一隊少時出現之前既過渡。每次同我細佬講起啤啤約時先番香港開個唱,我就話啤啤被放養之日就會有機會,如果出年傳聞中既女版NCT真係出現,咁就...

至於男圈係咪比女團好搵...咁盤數都會反映到既
如果出年傳聞中既女版NCT真係出現,咁就...

無所謂啦…
我都唔祈求垃圾$M 會對三線團做d乜架啦…
我只係想佢地五個身體健康, 開開心心就夠…
[quote][quote]

呢一點我諗留意kpop既人都會同意,每次諗到呢一點都覺得好無奈,不過我覺得啤啤似係下一隊少時出現之前既過渡。每次同我細佬講起啤啤約時先番香港開個唱,我就話啤啤被放養之日就會有機會,如果出年傳聞中既女版NCT真係出現,咁就...

女版NCT = $M版加大 I.O.I...

但咁玩法,都幾難為啲飯。人多巨團重成日左拆右拆小隊,坐響旁邊食花生睇見都覺得攰。而家陣有兩次坐緊頭位,個人都幾懷疑 $M 是咪有本事造隊「新少時」出嚟。講真,連正版 NCT 都谷極唔起...

男團女飯,女團男飯;男飯芯,女飯癡,大概想當然咁啦。

又,啤啤可以榨取 嘅油水量應該都重有嘅...如果無咩醜聞、退團之類嘢出現,應該會無 f(x) 咁灰...啩。
如果出年傳聞中既女版NCT真係出現,咁就...

無所謂啦…
我都唔祈求垃圾$M 會對三線團做d乜架啦…
我只係想佢地五個身體健康, 開開心心就夠…

有飽飯食,唔使好似排骨咁...
[quote][quote]

女版NCT = $M版加大 I.O.I...

但咁玩法,都幾難為啲飯。人多巨團重成日左拆右拆小隊,坐響旁邊食花生睇見都覺得攰。而家陣有兩次坐緊頭位,個人都幾懷疑 $M 是咪有本事造隊「新少時」出嚟。講真,連正版 NCT 都谷極唔起...

男團女飯,女團男飯;男飯芯,女飯癡,大概想當然咁啦。

又,啤啤可以榨取 嘅油水量應該都重有嘅...如果無咩醜聞、退團之類嘢出現,應該會無 f(x) 咁灰...啩。

其實啤啤都多女飯嘅 只係你睇銷量就真係一目了然啦 男團是但搵隊都高過女團啲銷量
不過NCT個慨念我就真係睇唔透咁囉

又係呢副眼鏡

其實啤啤都多女飯嘅 只係你睇銷量就真係一目了然啦 男團是但搵隊都高過女團啲銷量

仲有兩日就可以睇師弟啦!

而家GB咗應該可以有飽飯食掛…

而家GB咗應該可以有飽飯食掛…

等肥龜出現
snowball project wendy唱price tag好正
佢左右不分好cute
傻熊飛天真係好得意
低能仔唱唱下 黑咇咇咇驚到大叫

又係呢副眼鏡

我副眼鏡都係咁

仲有兩日就可以睇師弟啦!

廁所位

預祝定師兄一位粗卡先

預祝定師兄一位粗卡先

一位粗卡

預祝定師兄一位粗卡先

預祝定師兄一位粗卡先

下次睇清楚 post 名先呀
第三的確係幾叻女!

下次睇清楚 post 名先呀
第三的確係幾叻女!

btw證明左你成日過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞