[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (37) - 3 Years With Red Velvet

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
分析到好似睇股 啤啤呢次係企得好硬

三線團真係打破垃圾$M音源死症呢個傳統啦…
出咗歌一個月都仲企到頭三…

全部都係辣殺音源榜
竟然三線團都企到咁硬

http://www.vlive.tv/video/37444
又有Snowball Project 睇

全部都係辣殺音源榜
竟然三線團都企到咁硬

今次食正夏日風姐
希望sm冬天整個velvet winter
http://www.vlive.tv/video/37444

好撚憎個偽團綜放咗喺個垃圾app播
用返vlive 咪幾好囉…
有無人知琴日同今日官旁twt個oksu同kakao talk段野係講緊咩

好撚憎個偽團綜放咗喺個垃圾app播
用返vlive 咪幾好囉…

呢個snow project係咩黎

痴線...自從油炸村姑有左日榜名次之後就鬥到難分難解
Heize比油村削左,油村贏左一陣,跟住到buy間乜
然後Heize又過番佢頭
不過啤啤今次個勢真係幾穩,音源keep左差唔多成個月都仲係上位圈
感覺到今次係啤啤更上一層樓既黃金機會
但係sm係上市公司,有哂市場周品牌策略...

好籠統咁講,啤啤其實有少少似一種「大眾化」咗/softened 嘅 f(x)。可惜係$M同YG應該都有某種類近嘅認知:「女團無男團咁好搵」。少時都只係aberration of history,想 $M 出飲奶力去谷啤啤應該都幾難 (何況宜家兩次已經涉咗個頭位)...

又:呢次啤啤同 Heize 兩家啲音源威力真係好犀利...而sorta叉蛋反而好似無咩「天團」威勢。

話實,上一轉Rookie都企得硬。重記得去到師太出《夜信》嗰陣,Rookie重係響前五...
有無人知琴日同今日官旁twt個oksu同kakao talk段野係講緊咩

kakao 呢個係講緊睡衣 party event

呢個係話今日12點會喺個垃圾app 有live
又:呢次啤啤同 Heize 兩家啲音源威力真係好犀利...而sorta叉蛋反而好似無咩「天團」威勢。

師兄一個銷量機已尾…

kakao 呢個係講緊睡衣 party event

呢個係話今日12點會喺個垃圾app 有live

感謝畢地U巴

師兄一個銷量機已尾…

男團長年銷量尾機...

又咪話,啤啤(相對上)人少,商業運作上某程度上係蝕章啲。即所謂,推佢哹去節目、搵代言、周邊產品花款,樣樣都少過人多嘅大團...不過個人嚟講,係好怕任何團超過六個人。太多人,認唔晒,又睇到好攰~

師兄一個銷量機已尾…

男團長年銷量尾機...

又咪話,啤啤(相對上)人少,商業運作上某程度上係蝕章啲。即所謂,推佢去節目、搵代言、周邊產品花款,樣樣都少過人多嘅大團...不過個人嚟講,係好怕任何團超過六個人。太多人,認唔晒,又睇到好攰~
呢個snow project係咩黎

你當係一個綜藝睇啦
不過遲d都有個公演 line up 都有三線團份

師兄一個銷量機已尾…

剩銷量都六千分,玩撚毛咩
感謝畢地U巴

你係未打多咗兩隻字…

係八千呀…
不過個人嚟講,係好怕任何團超過六個人。太多人,認唔晒,又睇到好攰~

其實五六個我覺得啱啱好啦…
太多人既話好難做到團飯…

師兄一個銷量機已尾…

Heize:「我大你三千分音源~」
啤:「跟你音源,大多你一千分放送~」
蛋:「我大返你哋一千分即場飯!大多五千分銷量!」

係八千呀…

啤啤得雙位數

係八千呀…

啤啤得雙位數

搞到睇落好似真係五線團咁,都幾灰...

演唱會周邊網上預售
不過送唔送海外咁就唔知啦…

係八千呀…

啤啤得雙位數

搞到睇落好似真係五線團咁,都幾灰...

見到師兄仲唔讓路係咪想死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞