7年感情比人綠收場

353 回覆
428 Like 30 Dislike
上面問你條女講咗乜野理由 唔應
口講planning有無做實際野 唔應
有無同條女傾過結婚嘅plan(實際果隻,例如3年大家儲20萬) 唔應

然後話提出問題嘅人係hater

你師承林鄭月娥?
賤種次次都扮受害者 一俾人上網還擊就得啖笑
你早幾年一直做炒散,條女都冇嫌你
係咪一搵到份全職,就開始覺得自己事業有成 扮忙扮大支野呀
唔好扮好人扮受害者啦撚樣
同你一齊7年分手就擺上網想搞死人 咁撚陰毒
真係抵佢俾人飛 幾十歲人仲聽連登仔講 叫乜就做乜
屌佢老母弱撚智到 條女好好彩
樓主得25歲 其實還好?
同埋樓主話有明朗career path
轉一轉工就可能變30K up
咁就要爆人地朵? 唔見得你有幾愛佢 你只係接受唔到佢離開你
分分鐘新識果個對佢仲好過你對佢啦傻鳩
愛情無分年份 係睇真唔真心對唔對佢好
好既就算得7日都可以掛一世
你就收收皮先啦
真係免費咩
弱智仔而家有起底法 爆多2句準備俾人拉
樓主係賤男
個女仔飛得你岩
雖然呢度啲巴打一黎就講到好似係錢既問題
但如果佢真係為錢 呢7年要走一定走到
我諗有其他原因既可能性高啲

可能真係7年感情淡左 但你冇意識到
過左及時補救既時間

但點都好 出軌都係冇得justify架喇
有問題一係解決 一係就分左手先
騎住前任尋覓下一任既行為係好差

樓主let it go啦
下個會更好

希望你搵到個有問題係會諗點樣同你一齊fix既另一半
同時都要注意 一段感情係要經營 一齊耐左一定會漸趨平淡的
要諗下有啲乜野可以為段感情帶來衝擊同新鮮感

啱啱考到渣巴士咋
扣埋mpf都係兩萬鬆啲 學人養車
正常m位都45k
入政府做都係4xk

兩樣都做唔到唯有讀護土改寫命運
調返轉條女唔夠好條仔搵第二個又俾人屌賤男
Blame the victim,感情有分對與錯,好多嘢都有,只係睇你受唔受得住誘惑,你受唔住,最後傷害到人,你咪錯囉,樓主個case,假如條女覺得佢唔夠好,咪分手囉,點解要等到第二個人出現先散?

夠唔夠「好」其實好虛無,例如你用錢嚟衡量,你揾到月入5萬,10萬,15萬,一樣會有人高過你,到最後佢揾咗個月入20萬嘅,唔通又話樓主唔夠好?呢度仲未講有好多嘢可以拎嚟比較,例如有冇時間陪佢。又調翻轉咁諗,點解唔可以係條女上進啲,揾到錢?

講真呢一點樓主真係無需要因為佢條女嘅貪婪而自責,自我增值係好事嚟,一直都要,而且件事的確就係咁樣發生咗,但條女騎牛搵馬就係錯,呢一點需要分得清,而唔係永遠將人哋嘅錯擺到自己身上而自責。
其實呢兩個月都有project做緊,令我放唔到weekend,真係陪少左佢
似係炒咗幾年散終於轉正職 自覺事業有起色
搵得兩萬鬆啲就自信心膨脹
借口話忙 冷落條女
條仔出軌 啲人會話條女唔揀毒撚 抵死
做炒散個陣都同你一齊你條女算唔話得
條女擺明騎牛搵馬,呢啲女養唔熟,一齊緊應該都喺出邊溝緊仔依家搵到條仔好過你咪飛來你囉
其實如果一條女唔係真心好不滿你
佢飛你嗰陣係唔會咁好氣同你解釋一大輪(即使你覺得啲理由係籍口)
因為你已經唔係佢嘅邊個 佢冇必要再理你點諗佢 會飛完你仲曬氣同你拗一大輪 只係證明佢真係覺得你好撚有問題

正如我依家好不滿你 先打咁大篇嘢屌柒你 佢講嗰啲理由 你有冇認真思考過?定又係hater gonna hate嘅心態 根本冇思考清楚就話人搵籍口?
咁係阿sa 綠左人 未比人知姐

公司傳話同阿京
食左7年 夠皮啦
收皮啦肥柒毒 咁大個人仲咁撚多性幻想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞