7年感情比人綠收場

353 回覆
428 Like 30 Dislike
感情的確如此
我直頭唔會形容係搶 因為對方根本唔係屬於你,最多會話被第三者中斷咗大家之間段感情
平時有無落力屌條女?
餓親佢唔係講感情就搞掂
當潮流愛新鮮
其實由一開始拍拖,就assume 條女終有一日唔係因為老病死而離開你,咁樣會唔會好過啲
冇希望就冇失望
十年分手過來人

過一排你諗返 就會覺得好多嘢一路都有signal
佢會有時試探性咁問你 如果我哋分手嘅話點點點
其實佢一早已經做足要分手嘅準備
同事嘅出現只係加速咗呢樣嘢發生
你質問佢 佢只會話你有咩咩咩缺點唔肯改
但事實係佢一早已經唔愛
只係搵唔到分開嘅理由 所以先繼續同你一齊
到有另一個睇落好啲嘅人approach佢
佢就會冷暴力你 令你同佢嘈 跟住分手

你覺得傷心 唔甘心 覺得被背叛都可以理解
但請你振作 呢個世界總會有比佢更愛你嘅人
無咗佢 可能你會過得比以前更好 加油
養車都唔係問題
車位租定買
比人帽多幾次就會慣
樓主唔洗理啲傻鳩 綠唔綠跟本同你搵幾多有冇樓無關係
要綠你因為佢係一條臭閪
但生老病死同埋因為綠帽離開你爭好遠
雖然結果都係離開,但係個內心諗法完全兩回事
7年應該都見過家長,會唔會係長老比咗壓力先去搵另一個?
一方面話女人係雞係公廁
另一方面又話男人冇錢比人帽就抵死
下次有d傻閪遇賤男開post又可以覆佢哋

樓主你搵幾錢?
條仔搵幾錢?
果條女又搵幾錢?

仲有家底呢? 樓主有樓嗎?

加多句
一段感情結束唔係淨係你一個人問題
佢將所有問題推晒落你身上
都只係想自己好過啲 無咗道德包袱咁開始新感情
佢話你嘅缺點 你可以為咗你自己變得更好而改
但你唔需要太過自責 覺得係自己搞成咁
同埋唔好望返轉頭
佢已經唔係7年前嘅佢
冇辦法相信呢個咁嘅濕鳩reply都有30幾個正評
畢業第三份工 頭兩份都得啲老女人做同事 個時反而我都仲係炒散 宜家我搵到份正式工有明朗career path反而嫌我忙
只係想佢公司啲人知呢啲人係咩人 係度食係度痾 條仔仲要話自己岩岩散要人慰藉痴埋去 痛苦轉移大計
鬼唔望當你係水泡咩傻閪
咪係 七年又唔結婚又無承諾
走左先嚟後悔
其實一個月前都get到少少 事情發展簡直接近,只係冷暴力都慳返
岩岩先有穩定事業收入 但其實本身都有plan過呢樣野
你咁講俾lihkg班loser屌你嫁喇,換下wording啦。
條女等撚左仆街樓主7年,人就到30想結婚。
點知條垃圾買樓又無錢,租樓月月清又唔制。
想條女成世跟佢爆房/痴老母間公屋一齊住。
3張都黎,仲只講靚仔愛情,唔要面包咩
唔係話樓主定係另一方有錯
就算講完,好自然嘅諗法:我改囉,改咗咪得囉
事實係你要改變嗰個時間點已經過咗
而你今次要改變嘅嘢,唔代表下一個係啱用
廢啲嚟講就係Case by case

你話「我都想吸取呢次教訓,想成為更好嘅人」
咁其實點做更好嘅人,識分是非嘅人都識架啦,係做唔做到咁好啫
做返自己就最好啦
因為班loser一樣無車無樓,同樣地連比人帽嘅機會都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞