7年感情比人綠收場

353 回覆
428 Like 30 Dislike
幾多年感情都可以分開架啦
可能就係你以為七年大家好穩定 有盲點睇唔到啲問題所在啫
下個更好啦
啲女唔貪錢架
你講到咁簡短 我地可以點評論
你話佢講一堆籍口 咁即係佢仲有講咗啲咩?佢口中嘅「少咗理」係少成點?句嘢有冇講中你?

事實佢係咪真係比緊籍口我地點會知 佢講完佢嘅理由 你自己單方面覺得佢介意你嘅嘢好小事 就已經可以話佢係比緊籍口

一係條女點話你你一五一十講哂出嚟啦post埋段對話出嚟仲好 等我地評論下佢介意嗰啲位係咪真係咁小事?
有樓有車要父幹架咩
但佢連錢都無
可能一直比緊帽你戴,早除早享受
如果對方之後結婚生仔,

即係你屌咗人哋老婆七年,
換過角度睇,你賺晒啦
男人被綠就係因為廢
有乜好嬲姐,條女今日可以為咗第三者分手,第日條仔都可以為咗第三者飛咗佢,你咪留名睇佢到時仆街囉呢個世界有因果報應

女死女還在,你仲後生冇呢個咪揾過第二個囉,冇必要為咗啲咁嘅人嬲
無計?
條女老馮要畀人無計拖落去然後結婚?
ching咩年代人....
重係有車溝女?
扮撚哂代表咁笑撚左
覺得全世界都要用佢套濕鳩價值觀
bro, exactly the same!

利申:8年帽分, 沉淪過一排, 宜家過得好好, 佢知既話應該後悔死
Hate 乜野丫。
你拍左七年都完全冇諗過結婚冇行動過冇郁過,你鐘意極條女都有限啦,你唔憤氣俾人飛啫嘛,咁小事鬼得閒hate你
真 我某個ex就係咁 講完分手理由 佢聽完單方面覺得好小事 嚴重低估哂自己難頂程度 就死都話人搵籍口

成個post連條女點話佢都唔講清楚一句起兩句止 好鬼
10年感情以為可以一直行落去
依一兩日比我發現左
唔知點開口
但當你好鍾意一個人嗰陣時就想同佢認真拍拖有未來
當然巴打你個做法都冇問題
樓主真係好好笑
講真話就話人hater
7年都未埋到岸,唔跳船就等沉
25k住公屋養車
過咗十年呢篇潮文而家有用
港女潛伏期:
14-18歲時, 青春無敵, 只要你唔太樣衰, 基本上唔會冇男朋友, 因為一定有男仔追, 情竇初開半推半又一齊左, 呢個時候個處最容易比左人, 開心咪得

港女第一期:
18-22歲時, 青春仍在, 進入花花世界, 係Ocamp識到一個新既, 立即比較現任, 覺得佢好唔成熟同好多不足, 好自然就受唔住誘惑棄舊迎新, 然後一句come on James, 同時覺得「男追女」係必然, 亦發現「原來可以有更好既選擇」, 再收埋兵發現都真係冇野可以輸下. 拿, 個處一早就冇左嫁啦, 於是好容易同人做愛, 做愛次數極速上升

港女第三期:
22-25歲時, 離開校園, 投身社會, 知道錢既重要性, 覺得昔日既籃球隊隊長, 搞笑幽默開朗型男仔都是笑話, 公司遇上有錢男士, 即退化成拜金港女, 用「上進心」同「安全感」去量度男人, 平凡既男仔絕不會睇上眼或者收佢做兵, 將自己睇高一線. 覺得男人其實都幾易得到. 當然做愛已經是家常便飯

港女第四期:
26-28歲時: 青春難免走下坡, 但依然以昔日把尺去量度男人, 心有不甘但仍然覺得The best is yet to come. 因為以前都係男追女!!!!!, 我只須要坐係度等就有人要!明明以前都係咁!!!!

港女第五期:
29歲或以上時: 發現完全唔夠後生女爭, 知道自己真的老了, 開始心急, 昔日平凡男初有小成, 開始後悔錯失潛力股, 覺得男女唔平等, 因為女人冇男人咁襟老! 完全忘記自己後生時所得到既風風雨雨.

有男朋友而又識左冇耐既, 就覺得點解男人遲遲都冇計劃結婚, 係咪佢唔愛我? 如果愛點解冇計劃結婚? 佢知唔知我唔等得? 知唔知結婚係對我一個好重要既保障同「安全感」? 萬一佢拖到最後同我分手搵第二個咁我點算? 點解佢咁自私唔考慮我既情況?知唔知我青春有限?

港女未期:
最後得不到任何男人時: 埋怨世上所有男人都是賤男, 覺得單身就係最好, 咀咒結左婚既總會離婚. 職場上要求所有同事加班勿拍拖遠離節日.

其實睇返港女成個人生都真係幾beach下, 咩時侯都要嬴哂, 以自己利益為先

咁就由得佢啦,到時佢搵翻你唔好食回頭草就得,因為佢唔識珍惜你傷害你
係,你自己懶唔好拖一個有心勤力嘅人落水
就算比你搵到因為步伐唔同最後都一定散
幾時都話搵男女朋友要步伐一致到唔會你前我後
前嘅覺得我行咁快後嘅阻住哂係累贅,後嘅覺得慢慢行睇風景點解要行咁快,必吵
一係你搵個一齊懶嘅人做伴侶
女人係咁,你當吸血鬼咁,吸晒一個人血就會跳另一個繼續吸黎維持自己生命
以你呢個冇感情包括在內嘅價值觀嚟講,對樓主都一樣係叫雞仲實際,大家對未來嘅睇法有唔同,咪分手囉,依家就係有新嘅先飛舊嗰個,樓主係咪唔上進就係未知之數嚟,但條女騎牛搵馬就擺喺眼前。
話曬都一齊7年 洗唔洗爆埋佢係邊到做想佢身敗名裂咁撚毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞