7年感情比人綠收場

353 回覆
428 Like 30 Dislike
因為班連登毒撚溝唔到女,一直安慰緊自己「只要我有錢,所有後生靚女就會受溝,我今日只要努力搵錢,就算我到7、80歲一樣可以溝返個大波後生靚女,依家睇唔撚起我嘅果班女,只係雞!」,為咗justify佢哋呢個諗法,就會覺得條女7年先派帽係因為佢騎牛搵馬,直至搵到個資源充足啲嘅就走。

屌,我都未見過返工騎牛搵馬狀態下可以騎足7年先走人咁你7年完全搵唔撚到份工可以好少少轉得嘅?

如果佢哋真係到7老80搵到個後生大波靚女,到時玩足條女7年唔結婚,然後條女派帽比個老嘢,佢都可以話因為自己輸咗比更加有錢嘅人度,又唔會諗吓條女18歲比你屌到25歲,性慾最強最需要時,條老嘢連起機都要幾日時間

睇呢啲post真係可以睇到每個人嘅世界觀係點樣,對異性同愛情嘅睇法,純人類研究咁睇,只能講人可以只睇片段就觸發到成個對異性對情愛嘅完全平衡世界嘅睇法
慘 但事實
多謝你既批評
老實講樓主開波冇話條女派帽比佢,佢開波係呻緊7年情話斷就斷姐,人哋可能就係覺得同呢個男同事可以發展,所以向樓主提出分手,唔知點解啲人留言好多就話條女派帽。
你睇吓個標題
係咁以望下就OK
不得不提 而家好多人亂用帽呢個term
如果條女已經同男同事一齊,但瞞住樓主當冇事發生,同時同兩個男人拍拖,呢啲先叫帽
如果係鍾意咗男同事,先向樓主講分手,再同男同事一齊,其實只係移情別戀
條女如果係為咗面子而受溝,咁肯定佢會為令佢更有面子,條件更好嘅人捨棄條仔,因為永遠可以曬命嘅嘢唔止於車,仲有樓,帶佢去咩地方食嘢、旅行同打卡。。。個名單冇限延伸

如果我有心同條仔有將來,我會感恩條仔肯去我屋企附近嘅地鐵站等,多過叫我去目的地地鐵站等,因為佢就算冇車,都願意去我屋企附近等我。

我會感恩佢識諗,肯儲錢買樓而唔係為眼前而買車養車

當然,唔買車唔用車溝女嘅仔唔代表肯為另一半付出又或者肯儲錢買樓,但如果搵緊23K,樓都未買到嘅情況下就買車,仲要覺得有車溝女易啲,咁你咪咩人吸引咩人囉,到時果班好易溝到嘅女係為咩同你一齊?肯定係當前享樂主義嘅人囉

呢個冇對錯嘅,每人追求唔同嘅嘢,你追求短暫屌女,唔想同對方講將來,梗係有車溝女食女易好多啦,所以點解樓主條女會走?可能就係佢去到一個年紀需要諗將來咪唔再同淨係有車嘅樓主一齊囉
比人綠,同比人帽,兩者有冇咩唔同?講真我自己都唔識分

感受呢家野每個人都唔同,標準每人都唔同。感情上有人覺得另一半同異性單獨出街已經係出軌,有人覺得淨睇性愛片都叫出軌,有人覺得拖手錫都未到屌所以仲未係出軌。。。
其實都唔係面唔面子既問題,無可否認有車真係方便好多,去既地方都多咗。

無錯人比人係比死人,有車唔係一個最重要既point, 但我諗應該對大部份既人嚟講都會係一個加分位
冇追post

睇完第一個問題就想問
點解一齊7年都唔結婚?
7年都算一個長時間比大家經營關係同move去下個stage

好似打機咁
一個關卡左幾年
諗盡辦法都過唔到
你會棄game定繼續?
加分位對我嚟講唔係,因為我自己覺得車係消耗品,香港地去邊都有好方便嘅公共交通配套,有車反而去好多地方需要等泊位

你每日返工揸車咪就係係車入面果段時間享受到,但如果坐寫字樓,你每日停泊嘅錢同入油錢肯定開支多過坐的士,仲未計每日都開車,到時洗車又係另一開支

如果你會話放假先揸,咁點解要買車?租車就得啦,仲未計放假周圍都多人,搵泊車位真係咁易?

講到尾咪就係享樂主義,唔講面子啦,咁條女享樂主義咪會受溝囉,到真係要組織家庭,要儲錢,要節省開支,車肯定係削減名單入面嘅一項

但又要去返果句,每人睇法唔同,無標準無對錯,講到尾樓主同條女都只係價值觀唔同而分,有時候就算好愛,價值觀唔同都係行唔到落去
有guts
其實點解樓上咁多人話要樓,條女咁物質唔要就算喇

利申:32歲,兩層私樓,一層供緊
穩定萬零蚊
師兄你嬲都冇用
如果條女靚既
大把男仔肯送層樓俾女家屋企人都得

親眼見過 加 識唔少

網上世界 我地會鬧呢樣嘈果樣
但現實係 好多男仔 二世祖 會冇所謂

有個同事前排晒命
佢男友出左張AE大頭附屬咭俾佢
佢話買一萬幾千 唔太過份 都冇所謂😂
唔太窮 睇你點定義

當條女識到個有錢渣車有樓,慢慢被佢薰陶下,嗰陣時佢就會去咗另一個世界㗎啦
我係過來人經歷分享姐

一齊咗10年,因為條女識左個醫生,之後會引申一連串問題 從而令大家分手。
香港女人好撚現實
基本上生得普普通通甚至有少少柒都咁樣
基本上生得正常會打扮下既女人都係睇錢為重,只係換左一句說話去包裝,例如上進心同未來,但同理個種樣衰到成個柒頭同一事無成既女你又睇唔上眼,但呢種女仔先會跟住你一齊去捱
所以港女係唔需要用來尊重,你需要做既只係搏命搵錢,唔好俾咩兩性平等尊重女性呢種廢話洗到腦,基本上搵到錢你大部分女都溝到,係香港談婚論嫁本身就係一場交易,你如果廢又搵唔到錢又唔願意改既就認命啦
講錢既事就唔好放咁多感情,講感情既事唔好放咁多錢落去
綠就綠架啦
我有個ex 9年一樣綠
之後會遇到更好既
完全同意師兄所講...
D港女一到左25歲, 大學畢業出黎做野見到另一個世界後, 就會改變晒...

有情飲水飽
係架, 無錯!
但都要有錢買到水飲先得

無錢買水, 仲學咩人講飲水飽?
外表可以過世咩?
唔見有幾仇女 大把狗公係論壇奶女人
同埋女人自己係連登組成左連登婦聯盟
反而男人就笑尻自己人
叫仇毒撚論壇就岩
佢冇偷食 係食比我睇
騎牛搵馬可以咁樣合理化?

點解唔可以騎牛搵馬?有乜問題?
拍拖包結婚生仔呀?
係的話,每個人成世只可以拍一次拖,同初戀結婚

拍拖只係兩個人磨合嘅階段,試下大家啱唔啱,唔啱咪揾過個,就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞