7年感情比人綠收場

353 回覆
428 Like 30 Dislike
不要再說了!
騎到臨結婚先綠都見過啦
好奇咩?
樓主同條女幾歲?
樓主由頭到尾都唔覺得自己有做錯
乜都係條女嘅錯

佢嫌你忙,你有冇諗過為佢轉過份工?
你選擇左份工,佢選擇放棄
樓主你覺得你自己無問題?
兩皮幾養車都應該係自己一個得閒食下女好啲
未婚未嫁有咩問題
你就一定適合做人地既終身伴侶?
就算結咗婚生埋仔都可以綠帽慘執

慶幸早啲分手唔使分身家爭撫養權

睇開啲其實都係好事
頹廢幾日就move the fuck on 喇 天大地大
女死女還在 下個更可愛

https://youtu.be/atj9VHyTcb8
從來都唔係第三者決定
而係離開嗰個嘅決定

啲人咩討厭第三者仇敵第三者都搞錯哂
真正應該憎嘅係離你而去,背棄你嘅前度
所以咪話你經歷過咩愛情就會形成你咩睇法,個睇法有時候仲會係「自我實現預言」嚟

就咁睇,你同條女點解10年都未結婚?雖然結婚後都可以散,但相信加多啲條款同責任,散嘅機會冇咁大

果一連串問題有啲咩?呢個相信唔止於係因為個醫生有錢囉但我明架,人總係要比自己一個講法先可以說服自己move on,好多時我哋都好興話「責任全屬對方」

或者改變下自己對愛情同異性嘅睇法,可以有另一番體會,祝你生活愉快
你頭嗰十年好有錢 臨尾破產比人飛?

條女真係慘 跟咗你十年最後比你形容到佢騎牛搵馬咁 係真嘅話條女條件實好劣 同你一齊足十年先搵到第個好過你嘅人
冇偷食 即係明刀明槍分手再溝新仔
唔係同時一腳踏兩船
咁你呻乜野綠啫
咩叫做食俾你睇
講野1999想盡量抹黑個ex
係女都唔想吼你
零邏輯

拍拖唔係包生仔,磨唔啱咪飛左人先去識第二個囉,好難?

你D仆街溝到第二個先分手都係想保障自己唔會得個桔啫

講到大條道理咁,躝啦屌你老母
點解一定係條仔儲錢買首期而唔係條女?樓一定要係仔買先可以結婚?
如果條女夠鐘意條仔 點解佢自己唔努力 仲係做緊20K嘅HR?
結唔結婚呢D根本雙向 如果條女係好愛樓主 又想結婚嘅話 佢自己都會努力去achieve個目標 而唔係移情別戀
好心就咪講埋on9理論啦. 樓主比人飛唔係冇跡可尋,
要比人講到出口叫埋分手D叫後知後覺.
男未婚女未嫁, 又冇法律約束,
男女一方要發生另一段感情, 根本就唔需要承擔任何承諾.
乜撚嘢叫完咗先可以開始另一段感情. 如果唔撚係有問題又點會發生另一段感情呀. 做人就應該學識自我檢討下. 唔好乜撚問題都賴係別人身上.
樓主咁樣先好,趁後生,食多幾條女都未遲啦
所謂問題係有另一個人既出現先係問題 咁個啲問題究竟係咪問題呢?
咁呢啲問題真係問題啦 有冇試過嘗試認真溝通解決?
一句到尾咪新鮮感,新鮮感咪最解決唔到既感情問題
點解你係都唔肯反省下自己先?
乜都賴其他人賴新鮮感做男人做到你咁冇膊頭
不過見你嘅回覆就知溝通係冇用
但都溝左7年你仲想點?
我剩係知同你溝通真係好難
條女提出你返工少咗陪佢依個問題 你就解釋自己只係未雨綢繆,佢活在當下先咁諗你嘅溝通方式到底係真係一齊傾 搵個令兩個最舒服嘅方式 定純粹係說服到對方覺得你冇問題為止

你地分手嗰陣佢講嗰堆問題之前真係完全冇講過?定講過不過你唔認同 駁嚟駁去嘈埋交你就當解決緊?
幾時有話男人出軌情有可原?
攞去切賓周煲湯啦
差不多8年被帽路過

你講得啱,過程一模一樣

有個人就係將所有嘢推晒落我度,然後合理地(佢自己覺得)無縫接軌

就係因為咁,我有一段長時間個人完全唔識笑,個世界係灰色,之後仲影響埋健康

最後諗通咗,其實我根本feel到條友有第二個,只係自己太on9信佢,仲被人冷暴力一排,搵唔到藉口分手就不停玩嘢撩交嗌,最後咪收帽

最後自己知道要move on,有啲人唔值得再浪費時間去諗,不如諗吓點樣揾多啲錢享受生活好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞