[NSWER] NMIXX討論區(11) 3rd Single A Midsummer NMIXX's Dream大發!

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
我估係唔小心影到啦

Jang Kyujin果張
諗番起DICE果輯欺凌我眼睛嘅相 再望下今次d相 又感激又感動
雪允呢個頭唔太襯你
終於得閒寫到後記

今次嘅showcase tour 亦都係在下第一次飛海外睇嘅con
關於showcase 內容嘅部分 我自己都唔係好記得 我盡量啦
我就住the star 個附近 就好快落到嚟
一嚟就見到有人派Haewon嘅應援手幅 咁我緊係9秒9問佢攞咗先 同埋見到有好多人就係個個樓梯個度坐 個度係排隊等呢個soundtrack 咁我就唔係係個list入面 所以就係外面觀望 就見到好多人唔知點解攞到阿雪嘅應援物 咁多就問人係邊度攞 話係地鐵站個度攞 咁我於是就9秒9過去地鐵站個邊 就得咁多 兩幅 冇其他

至於showcase 內容 因為我之前講過 咁就賣唔哂D飛 就臨時將D位推前 我由原本嘅KM19推前至KG20
係7點10分正式開始 就先揾爸爸、師兄師姐們D歌去炒熱 一開波先用首tank 去炒熱個氣氛 仲有咩已經唔記得啦 總之就三首歌之後就同大家打招呼 咁由於新加坡係主要講英文嘅地區 所以佢地同我地講野都係同英文對話 冇用韓文 係呢部分 係去到感言個部分先叫做多返少少 呢D showcase最主要都係lily 講野為主 始於係新加坡最主要係母語係英文 對佢嚟講真係好著數 我睇返我自己錄嘅video 張圭珍都幾多野講 阿bae 都叫多 阿雪同智佑就唔算話太多咁 阿captain 就依舊發揮佢本色啦 扮過下Miss 教導應該係young dump stupid 個個手部動作 上述部分 若有錯就請指正指正

我想講嘅係 呢6個人嘅實力真係好犀利
Lily 真係 真係必需睇佢一次現場 佢D高音真係話嚟就嚟
Captain就依舊發揮佢小品演員嘅角色 真係幾有趣 但正經嘅時候個實力真係犀利
阿雪 佢就真係人氣王嚟 一到佢講解就真係最多人叫 同埋 建議真係睇一次現場 真係有少少震撼到
Bae就 我有D唔係好識講佢 佢都幾令我刮目相看
金智佑 我覺得佢先係一個真忙內 同埋佢對我打招呼揮手比heart 瞬間覺得呢次trip 抵返哂
張圭珍 真係 哇 好強嘅舞蹈實力 咁細個就咁有料

同埋最最最最重要 可以親自係現場聽到想見你 哇 真係 點解D音可以咁準 冇乜話點走調 呢個亦都係呢次trip 抵返哂嘅另一個原因

總之非常推薦大家睇一次佢地現場 完全唔會蝕底

咁樣求求其其都打咗700字 遲D有機會再寫多少少內容
因為Yoona同Jiwoo英文應該最弱 又冇Bae咁E 所以我果陣都係問你呢兩個多唔多嘢講
今晚輯相應該都會正
Live真係好正,氣氛好好🫡🫡
不過講英文其實少kick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞