[Disney+] 韓劇《惡鬼》

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
佢唔係想見具講模個鬼魂問嘢先咁做咩
係時候要比兩個差佬見下鬼先肯信
套野其實都幾垃圾下,隻惡鬼上左條女身根本除時都控制到佢出黎殺人,兩個主角玩到第8集都未知用咩方法殺到隻鬼,隻鬼有少少聰明就殺左男主唔駛阻住佢啦吊
有皇氣 頂一頂
發覺泰梨基本上以接近素顏去拍呢套戲
9估係村民 應該係一開頭刑警list自殺案入面嘅受害者
「隻惡鬼上左條女身根本除時都控制到佢出黎殺人」

好明顯唔係咁樣,只係未解釋除咗宿主要求之外,仲有乜可以控制惡鬼殺人

惡鬼自己揀散影同教授去查單案,又引導緊佢哋去搵真相
另一方面所有接近真相嘅人都出事,好似好矛盾咁

希望剩返四集會解釋清楚
佢寫返錯方向引d鬼
個刻佢崩潰左 唔理性 應該係想尋死
佢工作都係淡妝到好似無化妝咁
諗緊隻鬼會唔會係放假消息。
關鬼事, 隻鬼寄左係張相到, 女大學生撕左佢掉左去餵魚-> 收到魚既人都會隻鬼殺死
睇惡鬼睇到個個變晒民俗學專家咁研究
係 睇過佢幾套劇我會覺得佢係偶像演員
類似宋仲基 李棟旭呢d
睇完25 21 繼續睇金泰梨
睇埋其他
睇埋《小姐》
呢個真係必睇
第1集收視率:全國9.9% 首都圈10.8%
第2集收視率:全國10.0% 首都圈10.8%
第3集收視率:全國11.0% 首都圈11.9%
第4集收視率:全國10.0% 首都圈10.8%
第5集收視率:全國 10.8% 首都圈 12.2%
第6集收視率:全國 9.5% 首都圈 10.2%
第7集收視率:全國 10.6% 首都圈 11%
第8集收視率:全國 10.4% 首都圈 11.2%
睇惡鬼先成日睇戲勁delay 搞到連上網同人傾都冇機會
https://youtu.be/Ora8FG8V-S4
同女女一齊真係幾sweet
女主隻鬼係木瑞 ?但木瑞唔係boss 隻boss借唔同人ge樣去殺人
其實依家講左,邊個寄個禁品比女主角未?
整合下去到今集暗示隻鬼唔係李木瑞, 因為佢唔係2仔, 所以老豆老母都因為名錯搞到失敗左, 咁而家隻鬼到底做緊咩? 想搵齊5樣野消滅邊個? 無理由係消滅自己咁on9 掛, 唔通真係有2隻鬼, 一隻係李木瑞 , 另一隻係女主身上果隻?
感覺佢想講人心靈虛弱先有位俾啲鬼上身殺人, 例如餓鬼

同埋以家惡鬼好似引導男女主去報更大嘅仇, 例如去揭露男主家族同條村殺人召鬼
睇到5 幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞