[Disney+] 韓劇《惡鬼》

1001 回覆
34 Like 8 Dislike
教授阿嫲成屋cctv,又唔敢出間房
似係怕左d 野
之前阿嫲死左嗰陣散影仲喺巴士度 阿嫲見到嘅應該係出竅嘅惡鬼
但今集回憶又好似真人出左去咁
應該係真人到場的,靈魂出竅殺人太撚屈機,咁仲洗咩上人身
可能係都唔定 不過教授老母死嗰陣係95年
如果阿嫲係巫師咁佢當時應該70幾
d造型搞到人好亂
但騙徒同收數佬都係出竅殺架喎
完全唔知隻惡鬼想玩咩
佢冇直接拍出嚟真係任人點講都得,佢上左身都可以洗走佢上左身個段記憶,連佢自己都唔知自己係咪出左去
收數佬嗰段有直接拍出黎 散影只係企喺隔離睇 就可以搞到個收數佬自殘
暫時全部鬼都係用念力殺人
咁咪代表散影隻惡鬼真係唔駛真人去出手
個騙徒死嗰陣個差佬睇cctv都見到個騙徒係自己一個人撳錢
但騙徒個視角望落係隻惡鬼迫佢撳咁
係唔明點解剩係得手腕有紅印,佢次次都控制曬成個人剩係俾佢哋留返個意識咁望住惡鬼控制佢哋,係用念力撳住D人應該成身都係紅印
可能當年木端比個巫師綁住都係綁到隻手有紅印?
不過惡鬼殺騙徒嗰陣喺騙徒撳錢嘅路徑全部留哂指紋
但阿嫲死嗰陣又好似冇指紋喺度咁
咁可能係因為咁專登剩係手腕留紅印,阿嫲個間房都燒到7788啦,仲有係親戚關係,有冇指紋都唔出奇
不過依家真係唔知隻惡鬼想點
佢好似係有目的咁去行動
但佢誘導散影同教授嘅線索全部都咁啱得咁橋係叫佢地去幫手驅其他鬼
其實佢嘅目的係咪想世界上冇哂鬼
但係餓鬼個D唔到佢控制
今集佢喺耳邊叫散影搵到嗰d底片入面有影到餓鬼道同教授阿嫲屋企
算係誘導左散影去留意餓鬼
佢係想搵個學生,但係劇情需要就整返段咁啱得咁橋的捉餓鬼
佢所有線索都係啱啱好誘導左佢地去捉其他鬼
自殺鬼 異鄉鬼 餓鬼 呢d全部都係惡鬼有份比hints
個世界真係好多鬼
惡鬼都唔係想去捉鬼點個次次誘導都撞到其他鬼
教授睇ig見到散影惡鬼上身之相呆左之後散影叫佢睇下張嗰幕好搞笑

玩合巹交杯咁癲
散影老豆係異鄉鬼呢度冇咗下文 直接招魂問下邊個係惡鬼會唔會快啲
其實依家劇情已經講到木端就係隻惡鬼 除非有反轉
但預告又講到話惡鬼多過一隻
我諗有冇可能教授老母同散影老豆去整嗰5條禁繩其實都係散影隻惡鬼想整
散影隻惡鬼嘅目的係憑呢5條繩去拎另一隻惡鬼嘅物品去驅鬼?
鬼VS鬼
我真係以為散影媽媽死左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞